6.2.10

L, et occiderunt quos invenerunt päev: ei midagi erilist

Kasutan ära soodsa juhuse, et matkasaapad on täiesti puhtad (pühapäeval neli tundi lumes) ja kuivad (seisnud pühapäevast saati radiaatori juures), ja immutan kaitseainega.

T. linnakese seapildiga elektronikakaubamajas luurel. Otsitavat vidinat seal ei ole (olen tõesti luurel, sest mul on raha kaasas napilt – seal poes kaarte ei tunnistata: kui kassas seisan, maksab minu ees ostja umbes 2500 € 50-euroste pakiga, mida müüja loeb üle kolm korda, sest ega seapildiga elektroonikakaubamajas ole siis kassas rahalugemismasinaid, nagu on kesklinnas konkurendi juures, kus samuti tunnistatakse ainult sularaha). Pinu fotopaberit ja piltide püsivarundamiseks paarkümmend kahekihist DVD-d.

Saksa ajakirjas NaturFoto on pikk kirjutis loodusfotograafilt, kes reisib tööasjus ringi jalgratta ja rongiga. Kuigi ta tegutseb üpris tasases Mecklenburg-Vorpommernis, ajendab see õhtul uurima, kas Saksamaa raudtee 25% sooduskaarti saab omada ka välismaal. Nähtavasti saab (re: Frankfurdist lendab lennuk otse Eestisse).

Valmivad eelmise nädalavahetuse pildid. Failinumbrite järgi umbes 640 võttest saab pildigaleriisse pilte 49. Ühtlasi valmib jaanuari piltide kromaatilise aberratsiooni parandamine ja statistika koostamine (nii et ka aastavahetuse lumistest jõulukaardivaadetest saab nüüd paremaid pilte kui enne näha oli). Pärast paari päevaga umbes viiesaja pildi korrigeerimist on tunne, et ma näen kergeid vikerkaarevärve iga kujutise ümber, kuhu vaatan. Huvitav, kas seda saaks automatiseerida, kui seos fookuskauguse ja vajaliku parandi vahel on hea (r2 = 0,74)?

No comments: