3.2.10

K, 1205. päev: Jaak Joala saab ordeni!!

Kell näitab täna kuupäevaks kolm-kaks-üks-null. Kas see on countdown või royal flush?

Lumi läinud, talv läbi.

Ka täna on koosolek, veel igavam kui eile. Mõni ikka kohe oskab ja kasutab tubateatri tegemiseks iga võimalust. Nähtavasti on haldusosakonnas inimesi, kellel ei ole midagi muud teha kui uusi bürokraatiavigureid välja mõelda.

Tundub, et mitugi korda osundatud saaremaine peakirjatreial püüab end üle trumbata lausa iga päev: tänane päeva pealkiri on jälle temalt, „Äpardus sundis fekaale Nasva teeserva sokutama”. Inno Tähismaal on jüngreid.

Leht kirjutab, et Turovski saab loomajuttude rääkimise eest ordeni; kas Pauksonid ka kunagi saavad? Rahvasuu räägib, et ka Tõnis Mägi saavat; aga Jaan Tätte ja Onu Bella? Ootan mõnuga ordenisaajate nimekirju, meelelahutus missugune; Kollane Postimees kirjutab vast pikalt. (Mainitagu, et ega mu lähematel lihastel sugulastel muid riiklikke aumärke olnud ei ole kui vanaonu nimi oli umbes kümne muu seas mälestuskivil „Meie vabriku langenud Suures Isamaasõjas” ja üks vanaema tädipoeg oli saanud Raudristi. Hõimlaste seas on see-eest vägagi eksootilisi aumärgikombinatsioone. Kõik siiski asja pärast, nagu vapruse eest, mitte meenena.)

JIR meenutab lapsevanematele, et kärnkonni musitada ei ole päris tervislik, ja vahendab Ulsteri Ülikooli avastust, et rohkem söömine teeb paksuks.

No comments: