3.8.08

P, 755. päev: vihmapüha

Täna ärgates meenub eilne plaan, et võinuks minna varavalges E-chi õhupallitamist vaatama. Vaen, kas minna või mitte minna. Ilm on vahelduv pilvitus, aga teada on, et see vaheldub ainult ühes suunas ja et õhtul hakkabki kallama. Skannin veel vanu paberpilte – juubelid, matused – ning kohatu öelda, aga ühtedel matustel oli kirikus selline suurepärane valgus, et ma oleks omakstest selles valguses kõik kaasasolnud filmid täis võtnud – aga siis poleks filmi peale üldse saanud episood, kuidas leinarongis parklast hauani hakkas helisema puusärgi järel kõndinud kirikuõpetaja põues mobiiltelefon, mis tegelikkuses siiski sai pildile sedavõrd, et kõigil on näod jahmunud, naised vaatavad kurjalt mehi (see oli ajal, mil mobiile oli peres vaid üks) ja jahmunud kirikuõpetaja on pugenud õlast saati põue; kahju, et videovõtet ei olnud, sest ta repliik sealt väljakougitud Nokia 5110-sse oli klassikaline „ma ei saa rääkida, mul on praegu matus, ma helistan sulle pärast tagasi”.

Siis veel vanu slaide (1995. a lennundusnäitus). Selleks ajaks sajab õues kohinal vihma ja õhupalliüritusele minek on seega välistatud. Uurin internetist, kas kuskil siinkandis on enne tuleva suve Pariisi lennundusnäitust tulemas mõni väiksem. Leian, et ainult viietunnise rongisõidu kaugusel on nädala pärast (Wings and Wheels); peaks sinna minema. Kui keegi kaasa tulla soovib (loe: küüti soovib pakkuda), siis pakun vastu oma seltsi. Loodan (ma väga loodan), et nädala pärast on samasugune ilm kui täna, siis ei ole rongides patisaksu (vt aastatagune lugu).

Üritan teha pilti vihmast, siis jääb vihm järele, kükitan hulga aja rõdul ja pildistan vihmamärgi ämblikuvõrke. Muidugi võiks ju nendele piltidele juurde luuletada, kuidas roomasin neli nädalat mööda sood, enne kui selle võrgu pildi sain, jt imelugusid – mis sunnib arvama, et vahest paljudel juhtudel see nii ongi, st võttekoha harukordsuse asi on juurde luuletatud, tegelikult on võttepaik tagahoovis (vrd vana hea sarja The Far Side (e k „Ääremail”) pilt, kuidas karu joob allikal, jahimees laseb karu maha ja laseb täis toppida ärvardavasse poosi; ega ka Aaviksoo karu ole täis topitud autoalusesse asendisse, nii et sama kehtib ka aastal 2008).

Vihma järel
Natuke ülevalgustatud Araneus quadratus
Zygiella x-notata võrgu keskosa serv

No comments: