16.6.15

T, 2941. päev: vaatan telekat

Õhtul on karjamaal u 50 kuldnokka.

* * *

„Isa Tedi” lemmikjaod paremusjärjestuses (jagusid on üldse 25).

  • 10. And God Created Woman – Craggy saarele saabub kuulus ja võluv romaanikirjanik Polly Clarke. Isa Ted on hädas.
  • 9. A Christmassy Ted – Ted päästab Iirimaa suurimasse naistepesu osakonda eksinud kaheksa preestrit ja pälvib selle eest kõrge autasu, Kuldse Kirikumehe. Tänukõnes õiendab ta arved kõigi vaenlastega. Külla saabub kontvõõras preester, kes tahab auhinna varastada.
  • 8. Hell – Ted, Dougal ja Jack sõidavad kaheks nädalaks kämpingusse suvitama. Seal näevad nad mõlemat kohalikku vaatamisväärsust, Dougal üritab mõista, miks lehmad paistavad kaugelt väikesed, külla tuleb püstihull preester Noel koos kirikunoortega ning Ted ja Dougal satuvad kolm korda piinlikku olukorda samas suvitava paariga. Jackil läheb palju paremini.
  • 7. The Passion of Saint Tibulus – Craggy saare kino linastab nilbe linateose pühak Tibulusest ning kuri ja silmakirjalik piiskop Brennan käsib Tedil ja Dougalil seda takistada. Kõik läheb teisiti kui plaanitud, ehkki Ted ja Dougal hüüavad ajalukku läinud loosungeid Down with this sort of thing! ja Careful now!.
  • 6. Night of the Nearly Dead – preestrimaja majapidajanna, vanaproua Mrs Doyle võidab vanaprouade lemmiku Eoin McLove’i luulevõistluse ja auhinnaks tuleb Eoin McLove talle külla. Paraku meelitab iidol kohale ka massiliselt teisi kohalikke vanaprouasid, kelle piiramisrõngas veedab preestrimaja rahvas koos külalistega õudsa öö.
  • 4.–5. Kicking Bishop Brennan up the Arse – kaheosalise loo teine ja viimane osa. Eelmises jaos tegi isa Ted üle 75-aastaste preestrite saalijalgpalli meeskonna treenerina sohki ja peab kandma vihatud rivaali Dick Byrne’i pandud karistuse, milleks peab nädala jooksul virutama piiskop Brennanile jalaga tagumikku ning seda fotoga tõendama.
  • 4.–5. Are You Right There, Father Ted? – täiesti juhuslikult saab Isa Ted külge rassisti maine, mispeale teeb Craggy saare hiinlaskonnale suure lepituspeo. Muidugi lõpeb kõik väga halvasti.
  • 2.–3. A Song for Europe – Ted ja Dougal kirjutavad Eurovisioni lauluvõistluse Iirimaa eelvooru jaoks laulu „Minu armas hobune”, millele varastavad viisi obskuurselt Norra 1970. aastate bändilt (video). Võistlusel selgub paraku, et viis on väga tuntud, mistõttu esitavad Ted ja Dougal loo omal viisil. Nad saadetakse sellega Eurovisionile, sest Iirimaa on võitnud võistluse mitu aastat järjest ja seda on korraldada kole kulukas. „Ireland – no points. Irlandia – nada puente. Irlanski – puš kardova.”
  • 2.–3. Tentacles of Doom – Craggy saarele tulevad kolm piiskoppi tõstma kohaliku reliikvia, püha kivi staatust. Pärast kohtumist kohaliku preestri-hullumaja seltskonnaga (this would be an ecumenical matter!) on üks piiskoppidest surnud, teine hakkab hipiks ning kolmas on edasi elus ja isegi ametis, aga lahkub kiirabiga ning on kahtlane, kas püha kivi on veel ikka püha. 
  • 1. Speed 3 – Craggy saarel on hakanud sündima väga karvaseid lapsi. Isa Ted seostab nende ilmumise karvase piimamehe Pat Mustardiga, kes tehakse ametist lahti. Uueks piimameheks saab Dougal. Piimaauto alla on Pat pannud pommi, Dougal ei taha enam piimamees olla, Ted üritab olukorda lahendada koos teiste preestrite nõu ja jõuga.

 
 
 

No comments: