7.6.15

P, 2932. päev: päikseline pühapäev

Uus busside sõiduplaan on pisut parandanud pühapäevast liiklust. Kui varem oli pühapäeviti üks buss, mis käis iga tund, ja paar kahe tunni takka, sõitsid need kaks alati paaris ja umbes samal ajal kui see kord tunnis buss, siis nüüd käib see kord tunnis buss tunni esimeses pooles ja kaks kahetunnise vahega bussi vaheldumisi tunni teises pooles, mis tähendab, et isegi pühapäeval ei ole vaja oodata üle poole tunni, mis omakorda tähendab, et bussiga saab isegi pühapäeval kiiremini kui jala.

Uus bussiskeem on pälvinud bussiskeemihuviliste hävitava hukkamõistu ja sõimunime Spagetikoletis. Et kus oli disaineri mõistus, kes pani 27 (kakskümmend seitse) bussiliini jooksma kõrvuti ühe 27-värvise paelana ning jättis plaanilt ära iga ainuma kui geograafilise pidepunkti, isegi raudteejaama ei raatsinud panna.

* * *

Reedese peo pildid saavad erakordse kiirusega valitud. Uus meetod: esimese läbivaatamiskorraga kustutan pildid, mis mitte mingil juhul näitamisele ei tule, isegi mitte radikaalse kaadrilõikega või suurplaanis, kus kerge ebateravus eriti ei häiri (kaovad nt tugevasti rappunud või väga ebateravad pildid).

Siis vaatan läbi kõik võttesarjad (sest igast võttest teen ju ikka mitu pilti, pärast hea valida) ja panen neile headuse järgi punkte (1–5). Tegin kuus albumit: valmis pildid ja ajutised automaatsed albumid punktidega 1–5. Siiakohani jõudsin eile. Võetud 303, alles 235, albumis 3.

Täna hakkan pilte noppima automaatalbumeist valmispiltide albumisse, alates 5 punktiga piltidest, Valmis piltide albumis on pildid valmis peale värvi peene timmimise (kaadrilõige, valgetasakaal, säri on paigas). Albumisse noppimisel kustutan punktid ära, mispeale pildid automaatalbumist kaovad, ja kustutan ka duublid. Kui pilt kohe ei meeldi, panen väiksema punkti (nii et see tuleb uuesti ette hiljem).

Mõne tunniga on pilte alles 75 ja albumis 63.

No comments: