11.2.14

T, 2489. päev: lugusid

Selgub, et muistne jutt itaallaste spagetilõikusest ei olnud niisama jutt, vaid BBC välispanoraami aprillinali, mille peale helistati neile palju, et kust saaks spagetipuid. No vat, 1957 olid spagetid Inglismaal veel üsna tundmata. Samuti aprillinaljad telekas.

Leian, et ühes suures ja ülipõhjalikus kaubandusloetelus on ühes eesti nimetuses asi concrete setting pandud ümber „betooni settimiseks” ja kehitan õlgu, et mine tea, minu arust on see betooni kivistumine, aga see tõesti toimub mitmes etapis, millest esimeses toimub just see setting (teine on hüdraatumine), mis tinglikult võiks ju mingil määral ollagi settimine, aga vähe hiljem leian, et on leiutatud ka uus keemiline element „kloriin”. No tule taevas appi.

Siis ükspäev juhtus õpetlik lugu, kuidas ühel töökaaslasel oli äkki pääsusilt kadunud ja paanika suur (sest pääsusildi kaotamine on väga paha). Konsiilium sedastab, et silt peab olema majas sees, ning hakkab üle käima täna käidud radu. Otsitakse läbi tuba (mitu korda), koridor, kemps ja mantli voodrivahe; pisut enne turvatalitusele teatamist leitakse silt kohast, kuhu keegi veel vaadanud ei ole – püksitaskust!!

No comments: