13.2.14

N, 2491. päev: Hallrästas. Kasulikud omadused

Saksa Wikipedia märgib, et täna saab 100 aastat Alphonse Bertilloni surmast. Kes on lugenud kultusraamatut „Sada aastat kriminalistikat”, sellele ütleb see nimi palju. Kes ei ole, siis teadku, et Bertilloni leiutatud süsteemist bertillonage on välja kasvanud biomeetriline isikutuvastamine.

(„Sada aastat kriminalistikat” on tõlgitud vene keele kaudu saksa keelest – autor oli Jürgen Thorwald, algne (1965) pealkiri oli „Die Stunde der Detektive. Werden und Welten der Kriminalistik” ja vähe hilisem (1980) „Das Jahrhundert der Detektive. Wege und Abenteuer der Kriminalistik”.)

Pisike prantsuskeelne koosolek, kus 8 inimese toas on 15 inimest (naisterahvad istuvad toolil, meesterahvad seisavad, naalduvad vastu seina, istuvad aknalaual); mu paremalt käelt kostab kellegi tagant norskamist. Pärast väljudes märgib keegi parasjagu mööduja, et ta ei teadnudki, et sinna tuppa mahub inimesi nii palju.

Ilmselt Bing tõlgib jälle.

Tudengiaegne fotohuvilisest tuttav on käinud kaks nädalat Tai džunglis ja rannikul ning teinud ainult 1391 pilti. Küllap tal said mälukaardid täis.

AK näitab, kuidas valevastase eetikaauhinna sai elukutseline muinaslugude vestja. Asjaosalise rõõmsast ilmest nähtub, et auhinna peen iroonia on jäänud tal täitsa märkamata.

No comments: