3.2.14

E, 2481. päev: klassiõhtu

Päeval koogipoest karp peeni küpsiseid. Muidu nagu klassiõhtu ikka – klassitoas on lauad lükatud seina äärde, keskel on laual mitmesugust suupoolist, mõningaid jooke kah, ning inimesed seisavad mööda toaääri. Õnneks ei ole pilt täpselt sama, sest puudub meie kooliaegne „drastiline” klassijuhatajata (üks tema lemmikväljendeid meie õpetlikul harimisel oli alati „ma toon teile drastilise näite”, millele vääramatult järgnes hirmu ja õuduse lugu, kus mitu õpilast sai surma või vähemalt väga raskesti vigastada). Ka teeb üks lausa klassitoa nurgas e-piipu, mis (e-ta suitsuga) oleks olnud klassijuhataja vaateväljas mõeldamatu ning tähendanud vääramatult rasket karistust (mis alati meenutab müstilist mõistatust X klassi suusalaagrist, kuidas klassijuhataja kõikenägevate silmade kiuste sõitis Otepääle sama bussi kõhus ka kolm kasti õlut, mis laaditi peale juba koolimaja ees, õppealajuhatajate kabineti akna all, ning ka laagri segasaun möödus temapoolsete repressioonideta – võimalik muidugi, et see tema kõrvu ei jõudnudki).

Nagu klassiõhtutel ikka, saabub tervitama ka teise klassi delegatsioon. Õpetajad hakkavad omavahel vestlema, delegatsiooni neli õppurit istuvad laua peal reas nagu linnupojad.

Kohalikku muusikat esitab plaat (see meil kodus isegi on) ja YouTube. Öeldud oli, et võtke kaasa ka enda maa muusikat, niisiis näeme ühtäkki suht keeruka koreograafiaga balkani tantse, pärastpoole ka punanahkade maa moetantse.

Jälgin videoid huviga (pilt ja koreograafia): kahe-kolme kohta mõtlen, et selles ei ole järel enam mitte midagi loomulikku, ei muusikas ega „lauljas”. Muusikas seeläbi, et iga noot on tõstetud õigele kõrgusele, nagu peaks „laulja” perfektselt viisi (hahaa) – mida mõni aasta tagasi pilas „South Park” lauluga Gayfish (sarjas oli sellest ainult jupp, kogu laulu mp3 on stuudio kodulehel, otsige ja kuulake). „Lauljas” seeläbi, et kui ta oleks ka üleni plastist, ei paneks keegi midagi tähele.

Tehakse endist ja teistest pilte, isegi mina teen.

Minu tavalise koha selja taga on Hiinas trükitud Hiina [propaganda]kaart, kus kõik Spratly saared ja kogu Lõuna-Hiina meri nende ümber on märgitud ainult Hiina omaks.

Õhtul on vaatamisjärg jõudnud omaaegse BBC Euroopa loodusloo minisarjani.

No comments: