26.2.14

K, 2504. päev: Jonesi mälestused

Käin hommikul vallamajas end eurovalimiste nimekirja panemas. Mis ühtlasi tähendab, et meie hääled üleüldsegi kaotsi ei lähe, sest siinkandis on valimine kohustuslik.

Alustan bussiraamatuna Teise maailmasõja Inglise tehnilise luure juhi R. V. Jonesi mälestusi Most Secret War, kus pealkirja valikust on autori sissejuhatuses neli lehekülge. Kontrollin esialgset ilmumisaega: 1978. Varem ei saanud, sest kahe olulise luuresaavutuse – Ultra ja Double Crossolemasolu fakt oli kaitstud 30-aastase riigisaladusega. Eessõna on kirjutanud Amniarix.

Õhtul algab keelekursuse uus semester, vanas kohas. Mu endine koht on veel hõivamata. Pool rahvast on uued. Hiilgan sõnade sugude teadmisega.

Teadusuudiseid kah: Ohios mõõdeti ämblikukartjate kartuse suurust (link): loos olev Guardiani link viib Guardiani artiklisse, mille alguses on tarantli foto, olge hoiatatud. Ämblikukartuse küsimustiku link viib Elsevieri lehele, kus publikatsioon ise massap normaalselt $19.95 (aga eritingimustel saavat lugeda ka tasuta).

Samas satun lugema ka uuringust, kuidas uuriti, mismoodi inimesed tajuvad automaatselt avaneva ukse liikumist (link; täispublikatsioon on vabalt loetav).

No comments: