7.2.14

R, 2485. päev: reedesed avastused

Reede õhtul sünnib taoline ime, et kui väljun õhtul koertega jalutama, sõidab maja juurde kongiga politseiauto ja kaks politseinikku läheb majja sisse. Jää või vaatama, keda välja tuuakse. Kui tagasi tuleme, kostab kas eelmiselt või järgmiselt korruselt ägestunud jutukõma.

E on avastanud jaamapoega samasse ketti kuuluva poe maantee ääres viis bussipeatust edasi. Erinevalt jaamapoest olla see väga korralik.

Mina jälle olen avastanud tuntud Aafrika sõnastikuprogrammi ja olen hakanud koostama siinmaa-eesti keele sõnaraamatut, õppematerjalide põhjal, millest esimesest kümnest nädalast on olemas ka elektroonilisel tahvlil näidatu nädala kaupa PDF-idena (kuigi piltidena, kopipeistida ei saa). Varem ma konkreetset sõnastiku kirjutamise programmi kasutanud ei ole; see on tehtud just konkreetselt selleks – ei ole nii paindlik kui terminibaas, näiteks sõnastiku pööramine (keeled teistpidi) eeldab suurt näputööd, sest programm pöörab kirjeid ükshaaval ja nõnda, et vahetab ainult lähte- ja sihtkeelse sõna, aga sõnade juurde märgitu – nt kasutusnäited, päritolu – pööratud sõnastikku ei lähe. Õpetaja käskis viimases tunnis, et korrake vaheajal sõnade sugusid.

No comments: