23.1.14

N, 2470. päev: tärrrrrrr

Täna lõbustasiwad meid korrus allpool tegutsevad töömehed lööktrelliga, mis suruti vastu tugevat, head ja kõlavat betooni kohe pärast hommikukohvi lõppu ja mida ei pandud käest enne lõuna algust. Vahepeal lisandus sellele ka sepahaamriga vemmeldamine.

Õhtul kähku läbi maksimarketist, sealt käsitöötarbeid. Nii kui eksamid reedel läbi saavad, algab sea ehitamine. Praeguste plaanide järgi toimub see modulaarsena: kärss, pea (selles on palju käsitööd), alakeha, õlad ja käed, jalad, saba, võib-olla isegi nii, et jäsemed saab paigaldada alles pärast kokkupanekut, sest kõik kaalutud jalamaterjalid on kas liiga jämedad või kere kandmiseks liiga nõrgad. Tänase maksimarketis-käigu eesmärk oli uurida, kas alakehaks saav vahtplastkera on läbimõõduga 10, 8 või 12 cm (10 on); sinna tuleb sukelduda veel ja sügavamale, otsides sidumistraati (aiandusosakonnas) või jalgrattakodaraid (spordiosakonnas), samuti peent alumiinium- või messingtoru, eelkõige kanttoru luukere tarvis. (Sarja „Loomasuu ei valeta” plaadi lisades näidatakse, kuidas sarja elukaid tehti, see on väga õpetlik.)

E on keeltekoolist kaasa võtnud barokkfestivali kava ja leian sealt, et kolme kohaliku konservatooriumi lavastuses kantakse seal ette Händeli barokkooper ning Eeslilinna vanas kirikus toimub viola da gamba kontsert. (Vt lugu teemal „Perotinus”: link.)

SAS kirjutab ja ähvardab, et veebruari lõpus kaovad mu aastatega kogunenud ja kasutamata lennureisija punktid. Uurin, mida nende eest peale mitte kellelegi vajaliku träna saab (vt aB boonuspunktid ja Shreki laulud), ja leian, et a) veebruari lõpus kaob ainult veerand; b) kui tegutseda enne veebruari lõppu, peaks saama mitme aasta lendude punktidega ühe otsa lennu suisa tasuta.

No comments: