29.1.14

K, 2476. päev: loodusfilm loodusuurijatest

Hommikusöögi juurde lõbus Kanada prantslaste loodusfilm Arktikast (täpsemini Loodeväila läbimisest idast läände asjakohatu purjekaga; jääkarusid näidatakse jaopärast, alguses ja lõpus natuke). E märgib, et autor on tahtnud kirjutada raamatu, aga välja tuli film. Ise loeb teksti, mis on päris õudne (vrd prantsuse kunstfilm Playback Time mr Beani teise filmi lõpus), nii jubeda kanadaprantsuse aktsendi kui ka kordava sisu tõttu. Pakun, et viimase tõttu saaks filmist toreda joomismängu. Veel leiame, et sellise filmi võiks teha ka ise, näiteks kõndides piki ülesvõetud pisiraudteed (mida siinkandis on palju) ja küsitledes inimesi, mida nad arvavad, kas „vanasti”, raudtee ajal oli ikka toredam (ja jääd ja jääkarusid rohkem). Eriti neid, kes raudteetammi kõrval pikutavad või asjasse üldse ei puutu.

Film on loodusfilmide komplektis, mille laupäeval ostsin. Esimene film oli vaaladest, täpsemini põhiliselt ühest vaalauurijast, kes rääkis nagu „Sõprade” Phoebe või see Ameerika daam, kelle pajatusi saime eelmisel suvel kuulda kuus pikka päeva. Nii et ka karbi ülejäänud kümme filmi tõotavad olla väga lõbusad.

* * *

Täna kostab tööl kuskilt kaugelt muusikat; algul arvan, et tuul ulub jälle ventilatsioonis või on niisama meelepete, aga siis kostab selgemini – peale muusika läbu ka – kuskil mujal kuuldekauguses on pidu.

Eelmisel nädalal (silt ütles 21.–22. I, aga tegelikult kauem) võeti maha maja kõrvalt sarapuuvõsa ja mitu suuremat puud, ühes millega kattus seni porine parkla siivsa puulaastukihiga. Kadus ka risukiht kalju servas, kuhu uute elementidena on ilmunud mitu uut allakukkunud kivikamakat, mis nähtavasti vallandusid kaljust, kui puulangetajad neil peal tallasid.

Keeletunnis saame tunnistused ja teada, et kursus kattis kaks taset (A1.1 ja A1.2 – „A1.1 on ainult enda tutvustamine, see oli meie kursusest esimesed viis nädalat,” selgitas õpetaja) ning sedasi on tasemele A2.1 sattunud kogu rühm. Eksam oli samuti mõlema peale ja, nagu eelmisel reedel selgus, sisaldas ülesandeid A1.2 tagumisest otsast, mida me nagu veel läbida ei olnud jõudnud ja mille eest lubati anda lisapunkte, kes need ära teeb.

No comments: