25.1.14

L, 2472. päev: filmielutus

Rongiga poes. Mul 48. kord Kella kõrtsis, kahe peale kokku 54. kord. Nagu teada, on Kella kõrtsi einetel imeline kaalu vähendav toime: 48 korraga olen alla võtnud kokku 11,4 kg.

Õhtul joonistan siga. Valmivad tööjoonised mõõtkavas 1 : 1 ja ühes nendega mitu tehnilist lahendust. Uinumise eel näen lausa liikuva 3D-pildina, kuidas mõni keerukas koht kokku käib.

Hiina kuukulgur läheb rikki. Nagu Hiina kaupade paha reklaam töötas see normaalselt ainult kaks [Kuu] päeva.

Millalgi nädalavahetusel näen telefilmi Challenger (2013), mida paar kuud tagasi siin just mainisin. Filmi alguses peaks olema suures kirjas hoiatus, et need, kes on lugenud Feynmani raamatut, mille alusel olla film tehtud, vaadaku seda ettevaatlikult, ja nendele, kes on lugenud peale selle ka McDonaldi raamatut, on filmi vaatamine kategooriliselt keelatud. Feynmani raamatust on filmis umbes veerand tundi ja McDonaldi raamatust umbes minut. Filmi andmetel oli kogu presidentlik uurimiskomisjon niisama tühikargajate kamp, kellest pikema tekstiga oli ainult umbes kolm inimest (Feynman; Rogers, komisjoni esimees; kindral Kutyna) ning veel kahel oli paar repliiki (Sally Ride; Neil Armstrong). Ainus mõtlev inimene selles oli muidugi Feynman. Hoiatus „Nooremale koolieale!” võinuks ka olla. Kusjuures ega vist peaosalise näitleja ole tegelaskuju loomisel ise komisjoni fotosid näinud, sest McDonaldi raamatus on Feynmani jääveekatse foto ja seal on ta, noh, tunduvalt sõbralikum.

Ülejäänud on filmitegijate fantaasia. Küll oli tore, et nägin seda telekast; muidu hakanuks veel otsima Amazonist ja olnuks siis raha raiskamise peale pahane. IMDb-s saab film mult 2 punkti 10st, sest on umbes sama kehv kui Saksa vusserdis Hindenburg (2011).

No comments: