27.1.14

E, 2474. päev: eksamitulemused filmi taustal

Keelekursuse eksam on läinud õnnelikult, neljast osast (kuulamine, lugemine, kirjutamine, rääkimine) kokku 94%. Saan teada, et olen rühmast ainus, kes käinud kohal 100%, kõik korrad. Tänagi ei lähe enne kui alles umbes viis minutit enne tunni lõppu. Näidatakse filmi, mis aga valmis ei jõua, päris viimaseks ei taha ka jääda (sest kohal peab olema niikaua, kui õpetaja eksamitulemused on ära näidanud, mida ta teeb ükshaaval, nii et keegi teine teada ei saa).

Film on joodiku elulugu aastast 2001 või 2002 (ühes kohas seisab kuskil letil suur pehme Kenny!). Klassi videoekraanil hästi ei paista, tegevus toimub põhiliselt kõrtsis, keskmiselt juuakse minutis rohkem õlleklaase kui hukkub keskmiselt leheküljel inimesi Mihkel Raua teises raamatus, suitsu ka. Tegevusest sotti ei saa, tuttavaid kohti ei näe. Ainsa sekskoha ajal kutsub õpetaja mind enda juurde ja näitab tulemusi. Näitab väljaprindi pealt, kust osaliste nimed on hoolikalt ära volditud.

Pärastlõunal sajab lörtsi, vanadekodu bussipeatuses telefonikilbil on koguni umbes 2 cm.

Õhtul alustan traadist sea ehitamist. Traat ja sõrmed on jämedamad, kui mäletasin.

Õhtu film on Schiller (2005), mille vältel kraaksatan mitu korda, teemaks peategelase ilmeline sarnasus mitme muu tuntud näitlejaga (üks suurte kõrvadega inglise näitleja, üks viiuliga eesti näitleja jne). Leiame, et eilne Humboldti ja Gaussi film oli sellest kõvasti parem.

No comments: