28.1.14

T, 2475. päev: salapärased hääled ja teod

Eilset lund enam ei ole. Täna on mingist suunast tuul ja tööl ventilatsioon ulub!

* * *

Bussijampsi kah – neile, kes kiidavad siinmaist bussikorraldust, sest nad ei ole juhtunud nägema sellest paremat.

Mõni aasta tagasi kuulutas siinne ühistranspordikeskus väga kõva häälega, et kel on üleriigiline kuu- või aastapilet, saab võtta nädalavahetusel teise inimese kaasa tasuta. Ja nii see mitu aastat oligi ja kõigil oli hea meel. Kui aga ükskord võrdlemisi hiljuti (septembris) seda nagu vaja oleks olnud ja igaks juhuks üle kontrollisime, me kumbki seda enam ühistranspordikeskuse veebilehelt ei leidnud ning tuli osta külalistele enda piletid. Aga kuulunekse, et möödunud nädalavahetusel polla üks inglane seda vigurit teadnud ja sai piletita naise kaasavõtmise eest 150 € trahvi. Kui ta kontrollilt (kes olnud väga kuri; ise oleks ka, kui nädalavahetusel tööle aetakse) küsis, kust ta oleks pidanud teadma, et vana kord enam ei kehti, vastanud see, et ise oleks pidanud lugema! — „Aga kui sageli, kas nagu iga päev või?” küsinud inglane, mispeale kontroll ei osanud vastata muudmoodi, kui läinud veel kurjemaks.

Siis siinmaalgi on kasutusele võetud madala põhjaga bussid, et astu sisse, kuku välja ja eriti viga ei saa. Aga suhteliselt napi keskmise pikkuse tõttu on veikene probleem, kui kõrgele paigaldada kinnihoidmise torud. Nõnda siis sisenedes ja istudes löön pea väga kõvasti vastu toru, mis on pandud põiki eest läbi. Vannun hulk aega ja tuleb muhk. Pärast väljudes uurin, kui kõrgele see saadana toru on pandud – no istmekõrgendikest nii 160 cm. Korrat, põhjamaine inimene võib selle vastu ära lüüa lõua!!

Ja et kolm on kohtu seadus, siis ka kolmas tänane bussi-pahalugu. Nimelt selgub, et ega 50 minutiga bussiga 2 km kaugusele ei jõua. (Ma ei ole seni otseteed proovinud, sealt peaks saama jalutada, aga osa läheb läbi tühermaa ja ei tea, kas ja kuipalju sealt läbi pääseb.) Niimoodi jäävad seaehitusmaterjalid ostmata, sest maksimarketi toidukaupade osakonnas ei ole isegi PVA-liimi, traadist rääkimata. Seal ei ole enam ka imelisi sooduspakkumises patju, mille järele konkreetselt läksin, kui juba sealkandis olin.

No comments: