26.7.13

R, 2300. päev: she was a sorry girl

Haruldane ekskursioon kuninglikus palees (neid tehakse aastas ainult mõni nädal), mida vürtsitab giidi selline „inglise” keel, et paneb rühma sageli kulme kergitama (here you can see 43 cards on the wall) ja itsitama (she was his first woman). E, kes käis seal teise giidiga eelmisel nädalal, teab rääkida, et pool juttu jäi rääkimata, nagu et see valitseja, kelle järgi on nimetet punane sild, kohandas Napoleoni kingitud gobelääne teise seina jaoks sobivaks kääride abil. Endiste ja praeguste valitsejate nimedes ei või olla päris kindel, nii omistatakse praegusele kroonitud peale sama eesnimi kui ta isal ning suurel pildil olevast Katariina II-st saab kolmandal mainimisel hoopis Katariina III (some say she killed her husband, heh heh – you can believe what you like). Teine sage retoorikavõte on stiilis this was given to him by X who... who was the one who gave it to him – mis kas on mingi mõtlemistakistuse sümptom või siis näitab halba ettevalmistust või halba keeleoskust. Nagu mainitud, oli giidindus meil koolis kutseõpetus ja kuskil esimese kolmandiku järel, kui giid on näidanud arsenalis metssea- ja elevandipüssi ning nentinud ambude kohta, et tema küll ei tea, kes nendega lasi, märgin E-le, et ma ei tea, mis hinne oleks meil pandud, kui oleksime sedasi puterdanud kodulootunnis.

On jube kuum ilm, turuväljakul on skautide kokkutulek koos välikemmergu lukus ukse taga lõhkuvate ja ihuhädasid kanalisatsioonikaevu tegevate lastega ning Vabaduse puiesteel on täna sipelgate lennupäev (kes tahab imestada, et sipelgas lendab, mõelgu enne pisut sipelgate bioloogia üle järele).

Õhtu lõpetuseks järjest Skyfall (kogu film) ja Johnny English Reborn (alguskolmandik). Kuivõrd teine tehti enne ja esimene järel, võiks arvata, et esimene on teise antiparoodia.

No comments: