26.2.13

T, 2168. päev: plugin kadunud ja metsvint!

Eile õhtul ei teinud arvutit üldse lahti (lugesin!), täna selgub, et eile hommikul uuendatud Photomatixiga kadus ära selle Lightroomi-plugin. (Ära hõiska enne õhtut, õpetas vanarahvas, ja õige ka, sest mina hõiskasin, et mõelda, Amazon pakub mulle uut versiooni nr 4, mis massap $ 72, aga ma kui Photomatix Pro v.3 täisversiooni ostnu (100 €) saan versiooniuuenduse puhta tasuta.) Plugin on alles, aga Lr ütleb, et ei saa seda käima, ja plugin on Photomatixi installi sees ning seda eraldi ei saa. Pean kirjutama HDRsofti kasutajatoele (meenutades suvel 2009 peetud telefonikõnesid Adobega ja 2011 kohaliku ISP-ga, ikka täitsa kindlasti kirjutan).

Lumi on kõik ära suland, puu otsas laulab metsvint. Üks maja taga ja 1–2 jõeorus. Majataguse linnu laul jääb koguni helipildi peale, tänava pool rühib mööda liiga palju autosid, hästi ei kosta.

Pean sotsiaalses võtmes lugema äärmiselt halba tõlget, mille kohta itsitame, et me kõik teame, kus see on nii tõlgitud, ja üleinimlike ponnistustega, piltlikult öeldes, kisun peast toimetajamütsi ja üritan sisse elada tavalugeja rolli. No raske on. Ükskord prahvatab ka tavalugeja vimm, oodake vaid.

No comments: