3.2.13

P, 2145. päev: täpseid asjaolusid ma ei tea, aga mis mul saab olla sellise mõistliku teo nagu golfiklubile üürimise vastu

Eile oli täitsa kevad, täna on hall ja tibutav november. Hommikul näen aknast, kuidas metsas tiirutab ühe puu ümber neli-viis varest. Binokkel näitab, et künnivaresed proovivad pesa. Käin poes, näen minnes esimesel kilomeetril viit koera ja lähipoest naasvat joodiknaabrit, mis on raudselt esimene kord kõigi nende aastate jooksul, kui tema tegevuses on vihjeid ise poes käimisele. Tagasiteel näen pargis lendamas mustvarest, kellel on kummagi tiiva peal keskel tumehall laik.

Õhtupoolikul on tuba täis külalisi, kellega saab igasugu nalja, nagu et üks jääb hiljaks ja ei saagi uksest sisse, ning siis olen vahepeal rabatud teiste asutuse kolleegide töömeetoditest ning siis näitan sadu pilte, nii et suu väsind, ning lõppeks ei oska ma maad ega ööd kosta klatšiuudiseid.

Õhtul taastume ning tellime lõpuks toaseina elavdava sisekujunduseseme. (Mida kirjutades meenub, et eelmise aasta pildiparemik ununes näitamata, sest selle trükiversioon ei ole veel päris valmis.)

Analoogfotode võttekohtade märgistamine on jõudnud muistse Moskva-ekskursioonini (mis ausalt öeldes oli viimane kord, mil minu jalg puutus Venemaa pinda ning millest jutustanud koolimälestuste peatüki peaks kopima Eesti-blogisse). Algsed märkmed näivad olevat võttekohtade tuvastamise suhtes täiesti lootusetud: näiteks „Moskva, kaubanduskeskuse Izmailovo ees” või „Moskva 444. kk”. Aga noh kordub ükspäev veel vanematel fotodel olnud Leningradi hotelliga Karelija seoses juhtunu – Google teatel ja näitel on alles seniajani nii Izmailovo kaubanduskeskus kui ka 444. keskkool ning veidral moel on ka kõik muud fotodel jäädvustatud orientiirid säilitanud oma asukoha ja sügavalt NSVL-teemaliste tänavanimedega aadressi. Ainus muudatus on, et VDNH 1950. aastate kanderakett on pööratud rõhtasendist püsti ning kosmosevallutajate monumendi ümber ei ole enam Žigulide ja Moskvitšide parklat.

No comments: