22.2.13

R, 2164. päev: 7 kulli

Hommikul purjetab üle maja kirde poole kull, mispeale üks meist kisab, et tule vaata, kull, ja siis arenevad hõiked sedasi:

„Kaks... kolm kulli!”

„Veel kaks...!”

„Kuus, seitse... seitse kulli!”

Kull nr 5 pööritab harkis saba, mis osutab kaunis kindlalt, et vähemalt tema on puna-harksaba (Milvus milvus). Teised näivad olevat samasugused. Saksa välimääraja väitel on puna-harksaba põhiliselt rändlind ja saabub märtsis, Wikipedia väitel võib siinkandis elada ka aasta läbi, aga kuskil aasta läbi elamine ei tähenda veel, et sama lind elaks kogu aeg ühe koha peal (nagu Eesti hallvaresed rändavat talveks Poola ja asenduvad Lapimaalt talvituma tulnutega).

* * *

Õhtul käivad külalised ja näitan kogemata jälle valesid pilte: olen oma arust näidanud ilmatu aja etnograafilisi ülesvõtteid nooruspäevilt, nii et suu väsind, ja korraga läheb silm peale plaadimasina näidikule, kus särab kiri Pict 031 – aga pilte on seal 128, johhaidii. 33. pildi juures vahetan teemat ja näitan kunagise näputöö pilte, mis kohati tekitab sama näputööga tegelenud külalises elavat huvi ning vahetame kogemusi, aga need pildid saavad kohe varsti läbi, sest eile seda valikut koostades selgus, et need on nii vanad, et neist teravaid digipilte lihtsalt ei ole, sest näputöö paremik on praeguse suure digifotoka olemasolu aja veetnud pikaajaliseks säilituseks sissepakituna, millest kahel juhul on pakend ise peaaegu sama suur näputöö kui sisu ja avamine tähendaks selle hävitamist.

Pildid, mis ununesid näidata nii see kui ka üle-eelmine kord, olid 2012. aasta paremik, mille trükiversiooni ei ole ikka veel.

No comments: