20.8.09

N, 1070. päev: put yourself in my place

Installin uude läpakasse iidse (2003) videomonteerimisprogrammi (mis Vistaga tõesti pisut jupsib, näiteks ei taha kaamerat ära tunda, kuigi tunneb ära kaamerast läpakasse imporditud AVI; vähemalt ei hangu nagu sageli vanas arvutis) ja lapin 20.6.2009 Le Bourget's filmitust kokku veerand tundi vaatamiskõlblikku videot, sh E esimese katsetuse videokaameraga. Lõppude lõpuks õnnestub see nii, et programm tunneb ära õige kuvasuhte ega litsu kaadrisse jäänud inimesi Eric Cartmani sarnaseiks (nagu teeb Windows Movie Maker, tehtud-nähtud).

Loen kohalikust lehest, et homseks ennustatakse 35 kraadi sooja, tugevat äikest ja sellele järgnevat jahenemist üle 10 kraadi. No vat RSS-uudisevoos päeva ei näe, äkki oli eilne uudis ja taevaluugid avanevad juba täna. (Lõunale minnes vaatan järele: jah, neljapäevast ehk siiski tänasest on jutt.)

Et eile sain valmis posu järgmise teisipäeva asju, on tööd vähe. Augustis on siinkandis puhkused. Nagu teada, peab suvel tööl olema poolteist tundi hiljem kui talvel, mis tähendab, et sõidan tööle alles kolmveerand üheteist paiku ja näen bussis unes, et sõidan juba kodu poole ja et ma vahepealset tööpäeva ei mäleta, siis ehmatan, et ma olen kogu tööpäeva kogemata vahele jätnud.

Abitegu ja imestus, miks tõlgivad inimesed asju, mida nad ei oska.

Äike tõesti tuleb, aga läheb mööda. Isegi pilti ei saa.

Film 1½ Ritter – Auf der Suche nach der hinreißenden Herzelinde (2008), karbi järgi keskajateemaline komöödia. Tõesti, seal on paar naerukohta. Algul tekib võrdlus filmiga „Malev”, aga see võrdlus on tegelikult kohane ainult pikkuse poolest. Sisu on väga-väga palju lahjem, kuigi jah väga-väga palju suurema rahaga tehtud. Sihtauditoorium on keskmine kooliiga. Kolm põnevaimat momenti: esineb vanamuusikaansambel New Kids on the Block täiesti kohasel viisil justnagu keskajas, armeenlane mängib türklast ja võib näha kohta, kus tõenäoliselt mängib vanim filminäitleja ajaloos – vana teadlast mängib Johannes Heesters, kes oli võtetel 104½ aastat vana. See oli filmi suurim üllatus; inimese kohta, kes oli kuulus 1930. aastate (filmi)näitleja ja laulja, võinuks arvata, et ta on ammu lahkunud parematele lavalaudadele.

No comments: