31.8.09

E, 1081. päev: viimane suvepäev

Leian mingi vana aruande tõlkest, et inimesi küsitleti Lissaboni, Helsingi, Pariisi, Dublini ja Londoni „metroo piirkonnas” (metro area). Nali naljaks, aga Dublini metrood alles kavandatakse! Küsitleti ikka linnastus (metro[politan] area)! Iirlasest toanaaber ka imestab ja siis puhkeb seletama Dublini metroo kavandamise raskusi. (Ja eks Helsingi ühe liiniga metroo „piirkond” ole ka üle pingutatud mõiste.)

Ilmaennustus lubab, et täna on viimane suvepäev, homme õhtul algab sügis. Arvamused selle kohta, kas nädalavahetus enam suvi oli, lahknevad. Minu arust enam mitte, päike küll paistis, aga oli vastik külm. Täna hommikulgi oli ainult 11 °C (kuue paiku oli ilus koit, Veenus säras hommikutaevas nagu pöörane (−4m)).

Kinnitatakse päev, mil lähen kolleegiga koolitust pidama. Pidavat olema lausa lähetus.

Mu kõrvaklapid ei leki ei sisse ega välja, aga huvitav, iga kord, kui ma Rammsteini kuulan, hakkab toanaaber nihelema (ja seda teeb just Rammsteini varasem looming, nagu Herzeleid ja Sehnsucht). Slipknoti peale ei hakka ja eelmine toanaaber lõi kord Celtic Frosti peale suisa jalaga takti, ehkki ilmselt tema enda kuulatav muusika oli lihtsalt samas rütmis. (Oli kord toalind, kellele väga meeldis Jaak Joala, ning alati talle kaasa rõkkas.)

Eesti speller ei tunne sõna haiglatekkene, pakub paranduseks haiglatekikene.

No comments: