13.3.09

R, 944. päev: Madalmaid ja -soid

Unes oli meie toimeka kollektiiviga liitunud Anu Saagim.

Hommikul postkontoris: kotti mahtumatu Amazoni paks ümbrik ja LP-plaadi suurune paks karp USA antikvariaadist, milles väärtteos, Greeni Warplanes of the Third Reich. Lõikan selle ettevaatlikult lahti juba bussis ja saan sirvides teada näiteks selle, mispärast PzKfw IV siis ikkagi läbi Ju 322 põranda kukkus.

Sel nädalal nägi minu silm ka seda, kuidas i-mitmuse põlglik tõlkija oli täiesti ametlikus dokumendis suutnud käänata Madalmaad osastavasse kui Madalmaasid. Võeh! Lugesin seda algul Madalmaasik ja mõtlesin, et näe, lühijalgse lehma nimi.

Õhtul tahan teha pilti nahkhiirest. Umbes 90 pildist jääb loom kolmele.



Mingil õhtul müristab ühe korra, aga ma ei mäleta, mis päeval täpselt. (Kirjutan neid ridu teisipäeval ja mürin meenus meteoriidiuudiste peale.)

Lõbusa leheuudise pealkirja peale (uudist ennast lugemata) arvan, et ju vast on Ukraina õpetlane leidnud, et Buddha õige nimi oli näiteks Bondarenko.

Film „Sandarm ja tulnukad”, mis keele arendamiseks on nii väga prantsuse keeles, et isegi subtiitreid ei ole. Õnneks olen filmi mitu korda eesti tõlkega näinud, nii et saan aru.

No comments: