19.3.09

N, 950. päev: kodukeemia

Broneerin reisifirmas lennundusnäituse reisi. Klienditeenindaja teeb ennastsalgavaid ponnistusi kasutusliidesega (mu arust on põhjus lihtsalt selles, et kasutusliides on saksa keeles, mida ta sõnagi ei oska). Suhtleme lõbusas inglise-prantsuse segakeeles. Et ta on pika tööpäeva lõpuks meeleolus, et iga kord, kui ekraanile tuleb teade, et miskine Anzahl on panemata, ja ta kõik nupud uuesti läbi vajutab, aga teade ilmub uuesti, taob ta kätega vastu lauda. Lõpuks ilmub printerist broneering, aga hind on 0,00 €, millega ta rahul ei ole. Soovitab, et ma mingi käigu poes ja tulgu pärast tagasi.

Vaakumpumpa ja äravoolutoru puhastamistrossi Kirikmäe prismas ei ole, see-eest on igasugu vedelaid (ja ka tahkeid) torujürisid vähemalt kaheksat liiki. Keemiahuvilisena loen igaühe koostist ja võtan lõpuks kaks tükki.

Ja selleks ajaks on mu õige reisibroneering lõpuks ka printerist välja saadud. Ma parem rohkem teda ei tülita, meeles mõlkus paar päevareisi veel.

Korteris valan tahke puhastusvahendi graanulid kraanikausi auku ja kuulen, kuidas torusügavusest hakkab kostma pahaendeline üha valjenev kahin. Kahin läheb ka üha kõrgemaks, mis tähendab, et resoneeriva vaba toruosa pikkus väheneb, aga siiski ei värise, mis ennustaks lausa purset. Torust tuleb terav hais, et võtab või pildi eest. Nähes torust välja tungimas pulbitsevat mustjasrohelist ollust, tirin akna pärani ja lahkun ruttu köögist, sulgedes enda järel ukse. Mõne minuti pärast tõmban kopsud õhku täis ja lähen torusse juhendikohast vett valama (raputage pulber torusse ja siis valage 250 ml vett järele ning siis veerand tunni pärast loputage külma veega, õpetab pakend). Ootan veerand tundi ja lähen siis vaatama. No jaa, vesi läheb nüüd natuke paremini alla kui enne.

2 comments:

urk said...

Sul läks veel hästi. Mina avasin kord kilulinnas vetsu ukse ja milline kaunis vaatepilt: potist ajab valget vahtu üles! (tõsi, haisu polnud). Kusjuures ajab ja ajab, valgub aga maha ja kerkib ja mina seisan nigu tola ja tõega - no mida niskesel puhul teha? Kui pool vetsu täis ja tuppa hakkas imbuma, panin ukse kinni ja läksin linna peale.
Pererahvas ütles õhtul, et aegajalt 'pestakse läbi'

AV said...

See meenutab klassikalist pärimuslugu, kuidas 1950. astatel olevat keegi kurikael visanud Kohila jaamapeldikusse kilo pärmi. Ilm oli kuum ja kraam läks käima. Tagasihoidlikem versioon räägib, et kaas tulnud pealt; teine, et uks tulnud eest; ja kolmas versioon, et vohav mass ulatunud rööbaste peale ja takistanud rongiliiklust kaks nädalat!