5.6.08

N, 709. päev: mesilaste tolmeldusteenused

Hajameelsus täna jätkub: tulen sööklamajast juba peaaegu välja, kui meenub, et mul oli siiski ka mantel, mis jäi rippuma ukse taha varna.

Et viibin homme hommikul linna teises otsas haldusosakonnas, tuleb töö ära lõpetada täna õhtuks. Nagu ikka, näen suuremaid ja vähemaid ilmaimesid, näiteks on seal õnnetu lause, kus inglise tekst promotion, advertising and advocating Canada as an international tourism destination on saanud maakeelseks vasteks kanade tutvustamine, reklaamimine ja esindamine rahvusvahelise reisisihtkohana. Muid parimaid kilde on coat check services ~ katte kontrollimise teenused (p.o garderoobiteenused) ja see, kus teatud koorimisnoad, food shavers, on saanud vasteks toidupügajad.

Ka minu enda näpust tekivad (peaaegu, märkan ja parandan ära) uudiskeelendid pastalpiiatsid ja rakutööbid.

See kõik kokku tähendab, et poodi ma ei jõua ja et ma ei käinud seal ka eile, siis tuleb minna kuivainete kallale.

Proovin fotoajakirjas kirjeldatud kahemõõtmelise panoraami koostamise tarkvara Autostitch. (Kahemõõtmeline selles suhtes, et kui kõrvuti asetatud (ühes reas) pilte lapib panoraamiks kokku peaaegu iga pilditöötlusprogramm, siis mitmes reas olevaid pilte enam mitte. Olympusega kaasa tulnud tarkvara teeb spetsiaalsele mälukaardile ja Olympuse fotokaga panoraamirežiimil tehtud piltidest kahemõõtmelisi panoraame, aga need õnnestuvad väga harva.) Kõigepealt tuleb vajalikud pildid teha, veedan rõdult avaneva vaate kolmandikkera jäädvustades ligi veerand tundi, kusjuures lõhnadest ja häältest võiks arvata, et korrus allpool rõdul grillitakse limukaid. Lõhn on peaaegu selline nagu umbes viis aastat tagasi vabanes nende lestade sisemusest, mis pärinesid Nõmme turu kalaletist, kus suvel palavaga oli 22 °C, sest lestade maost paljandusid sissepugitud merekarbid, mis lehk tuli isegi respiraatorist läbi ja lestad tuli praadimise asemel ära visata. (Mul oli haisvate asjade käsitlemise puhuks orgaanilisi aure kinnipidavate filtritega respiraator.)

Autostitch paneb pildid kokku nagu niuhti, aga paraku on mul mõni suund kogemata pildistamata jäänud ja nõnda on panoraami keskel paar kandilist musta auku. Proovin pildivaramust muude teostumata panoraamidega ja tulemus on parem kui muiste.

No comments: