20.6.08

R, 724. päev: Jaan ei läinud tulele, alleaa

Ka täna jõuan töölaua äärde enne kukke ja koitu, st enne toakaaslast S-i.

Logistikaülem teatab, et avalduse saab nüüd saata sisevõrgust, ei pea enam esitama paberil. Esitan ja saan kaks vastust: esmalt lükatakse tähtaega pool päeva edasi ja teiseks ütleb vahetu ülemus, et ta arutas seda plaaniosakonnaga ja aega anti juurde, nii et püha ajal kohale ei ole vaja tulla. Mihuke kergendus seda arvestades, et muidu peaksin üritama läbi tungida paraadiga ummistatud kesklinnast.

Mul on kaasas eesti seltsi jaanitulele jõudmiseks kaart, vihmakindlas ümbrises. Kolleeg M käib tööasjus mu toas, näitan kaarti ja hulk aega arutame, kus pidu toimub ja kuidas sinna saab.

Kui eelmise aasta korralduslik pärl oli suguliselt ahistav käimlakorraldus, siis seekordne oli asjaolu, et puudus mis tahes kaart. Paiga võis leida kohalesõidu kirjeldust kaardiga hoolsalt võrreldes ja mu oletuse järele pääsenuks kohale vähema jalavaevaga kui kutses öeldud.

Nimelt bussisõitjatele oli soovitatud tulla maha Ilusast Tähekesest järgmises peatuses suure koolimaja juures ja sealt auto kohale helistada (või 3 km jalutada). Kaardi ja kohaliku ühissõidukiportaali uurimine näitas, et kui sõita peatus kaugemale, Karuoru peatusse, saaks kohale 2,5 km jalutamisega. Äratulekuks peaks kõndima samuti tagasi see 2,5 km (mäkke!) või siis 3 km jaama rongi peale (mis asjaolu kohaletulekujuhendis ei olnud).

Kuskil poolel teel vaatan vihmatiineid pilvi ja mõtlen, et tõenäosus jääda jalutamisel vihma kätte on väga suur. Tagasitulekust ka ei tea keegi midagi. Seega pakun kasutada nullvarianti ja peo asemel käia hoopis Ilusas Tähekeses, riigi suurimas poes.

Käime seal siis põhjalikult loomapoes, supermarketist endast taburet (mu mõnetisest vastuseisust hoolimata, sest mulle ei meeldi seljatoeta istmed) ja näpu otsas äratassitav kokkupandav laud. Kolame pisut ringi, et mida üldse siinmaal poes on. Plaadiosakonna servas on Lotte DVD, kohalikus keeles (mis teadagi vallandab arutelu, kuidas see tõlgiti).

Kaasa veini ja leiba ning siis tagasi samuti bussiportaali abil. Vabaduse puiestee on täna veel lahti. Jaama juurest tuleb bussi seltskond nokastanud kohalikke vanureid, kes norivad siivsa lõunamaapaariga tüli (kuid need vaikivad), karjudes üle bussi palju arvatavasti inetusi võõramaalaste teemal (aru saab katketest uussländer, blöd!). Seltskonna naisterahvastel on üll jube meik, mida ma parem ei kirjelda.

Tagasi korteris vaatan muudkui kella ja kirjeldan, kus me samal hetkel oleks, kui oleksime siiski jaanitulele läinud ja pärast rongiga tagasi tulnud.

No comments: