24.6.08

T, 728. päev: eksam

Ärgates olen üle kere kuum, kraadin ja kraadiklaas näitab 37,5 °C. Hea seegi, et mitte saladuslik allergia, vaid lihtsalt külmetus (tõenäoliselt laupäeval jahedas rongis). Uurin läbi oma rohutagavara ja leian, et palavikku alandava joogi pulbrit on alles ainult üks pakk. Punkt kell kaheksa sõidan Vabaduse puiestee apteegi eest mööda ja seni, kuni buss foori taga seisab, seletab silm ukselt, et avatakse kell 8.00. Seega kõnnin peatusest apteegini, kus olen kell 8.04, ning suureks imeks saan prantsuse keeli jutud aetud sedavõrd, et saan soovitud rohu (alguses tahetakse anda lihtsalt paratsetamooli, aga näitan kaasasolevat pakki, saan kuuma joogi oma). Ja veel suurem üllatus olnuks siis, kui mul poleks peenraha seas olnud paari viieeurost, sest see, kes rahakotist endast vastu naeratas, oli Paul Keres.

Kuum on ka täna, aga külmetuse tõttu olen tihkelt manteldatud. Eestis on jaanipäev, mil inimesed puhkavad väsitavast jaaniööst.

Pärastlõunal on prantsuse keele eksam, kus saab palju nalja, eelkõige sloveeniga, kes on veel ebamäärasemas olekus kui muidu ja kes murdub nii vara, et tal jääb osa kindlalt vastamata.

Seekord peaaegu mäletan, mis ajad tingimuslausetes olid, ja isegi seda, mismoodi subjunktiivi moodustatakse – aga seda mitte, mismoodi on reeglipäratu tegusõna see vorm, millest lähtuda. Panen paar asja jälle huupi – meenutagem Beavist ja Butt-Headi spermapangas intelligentsustesti täitmas: üks joonistas ruudustikku pealuu ja teine kirjutas MEGADETH. Suulisest osast ärme parem räägigi, see on lihtsalt õudne, nii sisu (mida te teate Prantsusmaa haridussüsteemist?) kui vormi poolest. Suulise osa otsustab õpetaja teha teises ruumis, mis tähendab muidugi seda, et koostööhuvilised hakkavad omavahel teadmisi jagama, nii et eriti jutuka itaallase kohta kahetsen, et mul ei ole kõrvatroppe kaasas.

Aga hea on vähemalt see, et vaimne pingutus on mõjunud tervistavalt ja tunnen end tervise osas palju kõbusamalt kui enne.

Tore on ka see, et ära saab ligi tund aega varem kui tavaliselt. Naasen tööle ja jätkan oma mammutjubeduse toimetamist. Näen, et meilis on palve teha neljapäevasel grillpeol pilte, mis on muidugi tore.

Samal kursusel käiv rootsi kolleeg M räägib pärast, et kirjalikus osas peaks kõigil olema kollektiivse panuse tõttu head hinded. No jaa.

Õhtuks on saabunud köhafaas.

Ülemine naaber on akna taha unustanud lipu. Mõtlen, millega saaksin kaunistada enda akent või rõdu. E soovitas, et kohalik pood müüb potis lavendlit.

No comments: