31.8.06

N, 178. päev: vihma ei ole

Täna on viimase mõne nädala jaoks erakordne ilm: ei sajagi! Käin õhtul maja vastas jalgrattateel uisutamas, 11,4 km, umbes kolmveerand tundi. 19 minutiga olen maha sõitnud 6,8 km ja 27 minutiga 8,7 km. Mõnus, viis versta veerand tunniga. Pärast ronin uiskudega üles majani (vahepeal on kole kõnnitee, alla sõita ei saaks).

Päeval muudkui kibe töö. Nagu ikka, antakse enne puhkuse algust viimast. Mul on tunne, nagu ma sel nädalal midagi muud ei olekski teinud kui pisipudinate toimetusi. Kuussada peaks juba ammu täis olema, kaks- ja poolsada on veel.

Õhtul üritan jõuda kohalikku Saksa raamatupoodi, kus esiteks kumbki müüja ei oska inglise keelt, aga üks oskab saksa keelt (ja, natürlich!) ning siis saan teada, et ega nende kodukal ole raamatud väljas seepärast, et inimesed teaksid, mida neil müügil on, vaid sellepärast, et saaksid neid raamatuid tellida. No see on sama hea, kui teeviidal ei oleks kirjas, mis on järgmine asula, vaid see, kuhu selle teega üldse saab (Rooma näiteks). Soovitud Far Side'i lauakalender jääb niiviisi hankimata.

No comments: