25.8.06

R, 172. päev: reedene rõõm

Usin töö, hunnik pabereid läbi kontrollida, neli neist on peaaegu korralikud ja üks on selline, et ma ei jaksa tagasisides vigu eritleda, tuleks pikem kui töö ise, ning märgin, et hankigu valmis fail ja võrrelgu seda enda versiooniga. Isegi loogikavaeseid sõnastusvigu nagu tiined emised ja imetavad sead on liiga palju, kahe lehekülje kohta viis.

Unustan töötuhinas lõuna peaaegu ära, olen sööklas viimane külastaja, toole tõstetakse juba laudadele.

Poes.

Õhtul Youtube'i vahendusel kuulsaim kasahhi teletäht Borat, kes tuletab näo poolest kangesti meelde klassivend Peetrit ning saksa keele õpetajat Peterit, kui vuntsid oleksid veidi teistsuguse kujuga.

hotifon.ee-lt ehk Elionilt tleb spämmreklaami. Olen halastamatu ja edastan selle aadressil abuse@hotifon.ee, nagu spämmiga ikka tehakse.

Ja nädala paremik? Selle koostamine on keerukas, sest õpetlikke väljendeid on 27. Pärast põhjalikku vaagimist on esikolmik äraspidises järjestuses selline: 3) anti-glare visors = "pimestusvastased nokad" (pimestusvastased näokaitseekraanid, näiteks keevitamisel), 2) Lichtspots = "valguslaigud" (kohtvalgustid) ja 1) – põnevaim – Wassergewinnung = "vee kaevandamine" (vee võtmine).

Mind tõlkimise saladustesse pühendanud hr K ütles selliste asjade peale ikka, et sõnaraamat on tore asi küll, aga keegi ei keela mõelda oma peaga. Või tänapäeval guuglist pilti vaadata.

No comments: