15.6.06

N, 117. päev: telefon

Jäme äiksevihm, akna taga saare oksal istub metstuvi ja kannatab. Pärast tõuseb jõest auru, akna taga lehise otsas käib sulgi puhastamas väga märg harakas (ja nühib pead vastu tüve).

Käib telefonimontöör, pusib telefonistepslis midagi, käib pool tundi kuskil "all" midagi tegemas, pärast telefon töötab. Seega on kadunud kõik takistused Interneti teelt... see on plaanis järgmiseks.

Buss sõidab Kirikmäel õigest peatusest mööda; kõmbin umbes kolmveerandi kilomeetri kauguselt tagasi. Möödun mäe servas olevatest vanaldastest majadest ja näen imestuseks, et nende vahel on rohumaalapid, kus ühel söövad haned ja teisel lambad. Kaugus töökoha majani on täpselt 300 meetrit ja teist umbes samapalju on üle JFK avenüü Euroopa Parlamendi majani. Täielik linna ja maa ühtesulandumine!

Jõuan tööle kell 10.12, mis on suhteliselt hästi, sest montöör pidi tulema ajavahemikus 8.30–11.30 ja hea, et ta tuli kohe hommikul, isegi kui mind oli kenasti ära lubatud. Päeval tegelen muu töö kõrvalt üsna orwelliliku tegevusega ehk vanade dokumentide ümbertegemisega (on edaspidi näidisdokumentideks, sellepärast) ning seal võib seega tähte närida ja keeleilu taga nõuda.

Sööklas jube kogus midagi köögiviljahautisega hirsipudru moodi asja. Vahepeal on tunne, et see käib isegi üle minu söömisvõimete, tuleb tempot maha võtta.

Kooli uulitsa mõrv näib olevat ajalehes kuum teema, mis parata, kui siinmaal satutakse rahvaarvu ja turvalise elukorralduse tõttu taolisel ebaloomulikul kombel teise ilma üpris harva.

Majas on "minu" panga aktsionäride koosolek. +1-korruse koridoris passib kaks turvameest, kes minu poole lausa hüppavad, kui töölt lahkudes kemmergu poole suundun, ehkki nad ei küsi, kuhu lähen või mis mul kotis on. Pärast väljudes näen, et õues maja ees on üks väga läikiv must limusiin ja seda valvavad kaks sandarmimütsidega politseinikku, kahjuks numbrit ei näe. Ju selle tähtis peremees oli samal ajal saalis.

Kirikmäe "Prismast" õhkmadrats ja öölamp (komplektis kaks klaasi, küllap selleks, et karp oleks veel raskem). Tagasiteel on sõidurada kinni ja buss sõidab Kirikmäe põhjaservalt ringi; seal on põllud!

No comments: