19.6.06

E, 121. päev: neli vihma

Prantsuse keeles õpime, mida kõike prantsuse pisipoodidest osta saab (mitu tahvlitäit). Soomlane arvab, et neid kõiki kindlasti küsitakse eksamil. Õpetaja näitab karnist rääkides raietükkide asukohta enda peal.

Päeva jooksul 4 korda tugev vihm, vähemalt 3 korda äiksega, ühe korra näen silmanurgast, kuidas viltune sirge välgunool lööb metsa taha kuhugi Kõrgmetsa kanti. Hommikul päike (baromeeter oli lubanud vihma, aga mõtlesin, et teda ma juba tean), üheksast algab "polaaröö", läheb väga pimedaks, tuleb paras valing, pärastlõunal taas päike.

Proovin täita posti kodulehelt Interneti püsiühenduse taotlust, aga mitu korda annab veateate (aga milles viga on, seda ei ütle).

Õhtul poole kaheksa paiku Kirikmäe Prismast (sealt päikesepõletuse vastane kreem; jalad on kogu päeva koledasti kipitanud) Kõrgmäe poole sõites on Aadu sild jälle kinni, seekord on näha ka soomusautosid – selge, ongi paraadiproov! Nahkpükstega liikluspolitseinikke jätkub liiklust ümber suunama, aga tänava läbilaskevõimel on piir.

Õhtul tegelen prantsuse keele sõnade ülestähendamisega. Kuulan sinna juurde oma muusikasalvest igasugu lugusid ja jõuan lõpuks arusaamale, mis on lahti Jaan Tätte loominguga (täpsemalt sellest mu esimeses blogis, kus see on üheks läbivaks teemaks).

No comments: