16.12.15

K, 3103. päev: pisipuhkuse viimane päev

Pime vihmane päev. Hommikul selgitan, miks läpakast ei avane veebipank: no mul on siin IE9 (uuemat mu Windowsi versiooniga ei saa), aga see enam IE9 peal ei jookse. Telefonis on Chrome, seal avaneb, aga telefonist ma ülekandeid teha ei taha. Nii et nüüd on ka läpakas Chrome ja arved saavad makstud.

Siis pood ja postkontor. Seal kotitäis jõulukaarte posti ja selgub, et paki sildirajakas jäänd koju. Aga enne toon bensujaama poest reedeõhtuse ürituse tarvis 4 l õlu ja 6 l mineraalvett, mida ma käe otsas tassida ei taha.

Sildirajakas on esikupõrandal. Uuesti postkontor, siis selle nädala neljast jõulupeost esimesele (keelerühma praegune ja eelmine rühm). Bussis on üks nägu praegusest ja kaks eelmisest rühmast ning bussist väljudes tekib küsimus, kumb navigeerib paremini, kas Google või Maverick. Mina ütlen, et Maverick, ja kõnnin 200 m linna poole tagasi. Teine ütleb, et Google, ja kõnnib 70 m edasi. Ta saabub mõne aja pärast ja tunnistab, et Google eksis.

Koht on kõrts, millest keegi ei ole kuulnud mitte midagi. Eelmise rühma rumeenlane mainib, et TripAdvisoris oli ainus kanne Belgia perelt, kes ootas seal toitu tervelt 80 minutit. Naerame, ent ootame ise 90. Toidud on ette tellitud, aga enne jõuab ettekandja võtta uued tellimused, nii et puhkeb segadus. Seejuures üritab kelner matkida kedagi mulle tundmatut Prantsuse koomikut, mis ei tule tal välja. (Kui maksmiseks läheb, vaatab näiteks raha vastu valgust.)

Nagu ikka, jään kahe seltskonna vahele ja õpetaja saabub mu kõrvale. Viisaka lauavestluse seas küsib õpetaja kõigilt, miks ta keelt õpib; praeguse kursuse vanim osaline teatab, et on siin elanud 23 aastat ja ükskord on ikka aeg, ning seejärel, kõrtsi kahtlase maiguga õlle toimel, karjatab väga kaugel askeldava kelneri poole, et ta on näljane.

Seinal on tundmatu linnavaade, XIX saj, kuidagi tuttav, vaatan hoolikamalt: Helsingi Senaatintori!

Pärast kõnnin otsebussi bussipeatusse, pildistan rohkesti öövaateid. Bussipeatuses mõistan, et nägin eemalt eelmise kaks korda tunnis käiva bussi lahkumist.

Kavandatud HDR-öövaated ei tule aga välja, sest suure tundlikkuse tõttu on pilt teraline ja Photomatix ei leia võtetelt samu kohti.

No comments: