23.5.12

K, 1925. päev: õudne taaskohtumine

Saksa keeles on täna ettekanne teemal, millest viimati kuulsin (õnneks*) koolis ja mille kohta E vanaisa (kes oli noorpõlves asjaosalist elusast peast kohanud**) olla šokeerituna küsinud: „Mis, kas te tõesti õpite koolis seda pätti?!”

* Mul oli juba kooliajal kahju, et sellele kulutatud aega ei kasutatud millegi mõistliku õpetamiseks. Krt, läks meelest, et täpne ja täiesti asjakohane saksa termin on Mitläufer.

** Asjaolusid ei tea, aga ka minu oma vanaisa näitas raamatust „Kindralstaap Suure Isamaasõja aastail” näpuga ühe pildi servast, et seda meest ta tunneb. Teine tuntud inimene, keda ta väitis kohanud olevat, oli N. Liidu esindaja kolmel Thor Heyerdahli ekspeditsioonil, Juri Senkevitš. Kui nüüd hakata järele mõtlema, siis kategooria „tuttava tuttav” ulatub kahte kuningakotta, mis veelgi kinnitab väidet, et kogu maakera elanikkond on omavahel kõige rohkem „tuttava tuttava tuttava tuttava tuttava tuttav”, mida ma kuskil siin blogis olen kord kinnitanud ka arvutusega.

Juuksur. Lilla hiinlane saab sõbra, roosa hiinlase.

Rõdukaamera jäädvustab täna lõpuks ka haraka meie rõdul.

Ükspäev astus Št jalutades peale hiirepojale, pühapäeval metsas vaatas hiirepoeg puuõõnest uudishimulikult välja. Õhtul jalutades tonksab Št ninaga vastu kämblasuurust kärnkonna ning mõlema koera tagasihoidmiseks kulub palju jõudu. Keelan: „Konna ei söö!!”

No comments: