2.5.12

K, 1906. päev: paduvihm, wenn und weil

Hommikul, kui bussis saksa keele poole venin, on paduvihm. Õnneks on kaasas uus bussiraamat ja saksa keelt alustatakse veerand tundi hiljem. Üks ülesanne on täpselt õpiku näide, aga muidugi ei mäleta ma enam, mismoodi see täpselt läks. Kirjandiosa on teemal „kas elame, et töötada, või töötame, et elada?”; üritan järgida Stephen Fry Shakespeare’i-esseede põhimõtet, et elamine ongi nagu töötamine ja töötamine ongi nagu elamine vms. Kokkuvõttes suur jamps, eks ju, aga teisalt loodan sellele, et kirjutades satun automaatpiloodile ja ehk liigub mõni imesõna passiivsest sõnavarast aktiivsesse.

Vaheajal enne suulist osa leitakse üheskoos, et küll sobisid paljudesse lünkadesse wenn ja weil (mul als ja weil). Suuline osa on teemal „reklaam ja tootemargid”, primitiivse rõhuasetusega sellel, et margitooted on kole pahad. Arutelu arendamise punktina on välja toodud, et leidke ka mõni hea külg. Ka seekord õnnestub mul ajada jutujärg fotograafia teemale ja isegi sellele, et ega kaks hiidu, Canon ja Nikon, kuidagi ei ühildu.

Fototehnika teemal leian aga õhtul, et praegune Canoni cashback-kampaania kehtib ainult Saksamaa elanikele (täita tuleb hulk pabereid ja menetluse käigus elukohta kontrollitakse).

Linnukaamera on püsinud täna ärkvel kogu päeva ning jäädvustanud rõdul käinud linde 38 fotole ja all tänaval möödunud autosid-busse 422 fotole.

No comments: