13.3.12

T, 1871. päev: jook, loom, pilt ja side

Kas räägin, mis juhtub lennukipiletite ostmisel, kui üle ilma kuulsas e-riigis kaob internetiside just pangaülekande seedimise ajal, või oskate kujutleda ise?

Laupäeval ostsin rongilugemiseks ajakirja Profifoto ja seal oli väga tõsise fotopoe Calumet 6-leheküljene reklaam, kus seisis, et mind kaugemas perspektiivis huvitav objektiiv on neil tervenisti 11% (üheksandiku) odavam kui teises väga tõsises, kuigi väiksemas poes, kust pärit mu fotoka kere ja põhiobjektiiv, ning 21% odavam kui postkontori taga kogu tuntud universumi kalleimas fotopoes. (Idealo.de andmetel on olemas veel kallimaid kohti, aga nendes ma käinud ei ole.) Sama hind seisis tõesti ka nende veebipoes, aga koos sildiga, et praegu ei ole. Plaanisin umbes täna kirjutada ja küsida, millal tuleb, aga täna on hind kerkinud praktiliselt samaks ehk siis maagilise piiri ebahuvitavale poolele. Idealo.de Calumeti ei haara ja sealset hinnaarengut seega ei kajasta, kuid muude müüjate hinnaarengust üldse viimase kolme kuu jooksul nähtub, et nõudmine kas ületab pakkumise või ei ole tähtede seis jeeni kursi suhtes soodne. Seega on huvi taas kord lahtunud.

Rõduelanikud on süüst puhtad: ükspäev oli rõdul külmas pool pudelit veini, aga täna enam ei ole. Pakun, et äkki tihased, nagu nad on Inglismaal õppinud mulgustama piimapudelite plekk-kaasi ja nokkima sealt pealt koort, aga siis meenus, et ei, pudel sai vahepeal siiski tühjaks.

No comments: