3.3.12

L, 1861. päev: kured tulnud

Olen külmikuvalves ja hindan kodutöid.

Selgub, et programm Convert Doc, millega muundasin üle-eelmisel laupäeval tuhandeid kodutöid txt-failideks, oli demo ja nüüd tahab see tingimata, et ostetaks täisversioon. Võrreldes sellega, mida see programm teeb – eemaldab failist kõik muu peale puhta teksti – on nõutud hind $500 mu arust sulaselge röövimine. Deinstallin ja muundan äsja laekunud kodutööd txt-failideks käsitsi, mis ei ole nii suur vaev, et vääriks sellist sigakallist tarkvara.

„Eesti laulu 2012” jälgimine tekitab peaaegu alati homeerilisi naerupahvakuid, kui kujutada ette, et sama laul kõlab kaugel eksootilises Bakuus ja paneb vähemalt kolmeks minutiks sajad miljonid arvama, et ah selline ongi siis see Eesti. Diktsioon on lauljatel ka väga segane, näiteks kuulen hämmeldsega, kuidas ühes laulus korrutatakse rida kas on keegi sulle öelnud, et see on sinu saan, et see on sinu saan – mis võib olla asine Eesti 30-kraadises pakases, ei ole seda maikuises Bakuus enam kindlasti mitte!

Filmi The Curious Case of Benjamin Button (2008) algus. Kuulen sellest filmist esimest korda. Žanr on romantiline draama, mis tähendab, et film voogab vaikselt, midagi eriti ei juhtu, aga väga igav ka ei ole. Kui film on kestnud päratu pika aja, näeme, et möödas on ainult 1½ tundi ja 1 h 15 min on homseks veel.

No comments: