19.1.11

K, 1486. päev: we sure don't fight

Hommikul lörts, siis päikeses sillerdavad tilgad puuokstel.

KAD-majas on fotonäitus, kuidas Aafrikat aidatakse. Neid pilte võiks kasutada fotoõpikus pildidefekti vinjeti illustreerimiseks. (Mõningatel fookuskaugustel vinjetti siiski ei ole, mistõttu usun selle olevat objektiivi loomuliku puuduse, mitte kunsti pärast igale pildile lisatu.)

Töömaja saalis on pankurite kongress. Fuajee on kaunistatud rõõmsa nais- ja kahe meespankuri high key-stiilis päevapiltidega, kohvik on meie jaoks kinni, maja ees on riburada taksosid ja mitu CD-numbriga limusiini. Fuajeekorruse meeste kemmergus on tagapool uued vaheseinad – eelmise nädala lõpus olid vanad kadunud, tagaseina ääres potid reas nagu vanas „Not the Nine O'clock News”-i sketšis või keskaegses linnuses, kus saanuks teostada muistset soome rahvakommet ekskrementide ristjatsite teemal.

Mu äraolekul on laua peale ilmunud (koos kalendrist lõigatud tänusedeliga) „Esto-Europa”, mis oli aastaid soome kolleegi käes laenus. Ei mäleta ka mina ise enam, millal ta selle laenas, aga aitab käesolev blogi: 3 päeva vähem kui 4 aastat tagasi... Kodused ammu ütlesid, et mis ma enam loodan, see raamat on läinud kõige kaduva teed. Aga näe, vahel lootus ikka täitub!

Arvake ära, mida kirjutab Dagens Nyheter pr Ilvese kübarast? – Mitte midagi. Kogu visiiti ei mainita üldse (kui mitte arvestada 14. I ilmunud lugejakirja). Ainus Eesti-uudis on see, et Tallinna vanalinnas jääkamakaga pähe saanud turist suri.

No comments: