18.9.09

R, 1090. päev: The Cult of Cartman

Hilisest aastaajast hoolimata on looduses veel palju suve märke. 6. septembril nägin Eestis, kuidas pääsukesed pesitsesid, teisipäeval nägin veel nahkhiirt (st putukad veel lendavad), ämblikud punuvad usinasti võrke (eriti priske Zygiella x-notata on oma iseäraliku võrgu pununud otse mu rõduukse taha) ja eile õhtul lendas valgustatud akna peale rohelisi punaste silmadega putukaid, kelle nimetust ma peast ei mäleta ja pilti (kus see nimetus oli) ei leia siit blogist üles. Täna siis näen tööaknast kollast liblikat ja lepatriinut.

Ämblikuvõrgu pildile linki otsides leian, et mu blogi, õigemini selle silt „lugu” on sattunud veebikohta health-news.org, mida toimetavat suisa inimkäsi. Lugu näikse olevat Taiwani alev, Tiibeti küla ja Hiina järv, aga mis neil on tegemist minu blogiga?

Maksimarketist jälle liiste (teine samapalju kui eile pluss pisut peenemat ka), peale selle saag jt rauapoepudinaid ning kaks South Parki plaati, sh kogumik The Cult of Cartman.

Saag on tänapäevast tüüpi, terakaitsmega, mis meenutab mu Eestis olevat saagi, mis üllatas ebameeldivalt meil torusid vahetamas käinud AS Paralleeli töömehi. No nimelt eks selgus, et etskae imet, köögikapi kaudu ei saagi seina sisse, vaid kapil on tagumine sein ka. Et kas mul saagi on. Ütlesin, et on, tõin ja hoiatasin, et see on väga terav. No töömees – maaväliste tulnukate otsijad peaksid silmad pöörama AS Paralleeli poole, seal töötab neid hulgi – ei usu ja enne kui keegi jõuab midagi öelda, on omal saeteraga krauh! üle vasaku peopesa tõmmanud!! Peopesa muidugi puru, siis suurem puhastamine ja plaasterdamine. Peaaegu nagu juhtumis, kus bensiinivarastel läks tagaajamisel lahtine kanister autos ümber ja autos olnu hukkus suitsu põlema pannes, mille peale kohtunik leidis kriminaalasja lõpetades, et asjade sellist käiku ei olnud võimalik mõistlikult eeldada. Ehk siis kesse saetera teravust äkilise tõmbega üle peopesa proovib, ikka pöidlaservaga ettevaatlikult saehambaid torkides.

Selle pika teemaarenduse mõte on selles, et eks ma korra panin sae käest kogemata vastu põlve. Aga saega on palju parem kui ilma saeta. Käsitööprojekt võtab ilmet, täpsemalt siis, kui valmis saab.

Kogumik The Cult of Cartman ühendab nn ühtede kaante vahele 12 „South Parki” jagu, mille sündmustik keerleb Cartmani kurjade plaanide ümber. Muidugi mõista on „South Parki” praegusest 188 jaost selliseid tunduvalt rohkem kui 12, nõnda et palju meeldejäävaid jagusid on jäänud välja (nt Chickenlover („Respect my authoritaaaay!!”) ja Weight Gain 4000 („Beefcake! Beefcake!!!”) ega näiteks jaod, kus Cartman asutab usulahu ja hakkab treima usulaule, asendades armastuslauludes sõna baby sõnaga Jesus) ning plaadi praeguseks läbivaadanuna ei meenu, et seal oleks kordagi olnud Cartmani kuulsat lauset „Screw you guys, I'm going home!”). Jagu Scott Tenorman Must Die on suisa esimene. Kogumiku ainsad lisad on Cartmani 10-sekundilised sissejuhatused ja selle jao õpetus on Cartmani sõnutsi „kui sulle tehakse tünga, tee tuhat korda rohkem tagasi”. Kriitikute arvates on aga kogumiku eelis see, et Cartmani tegevuse jälgimiseks ei pea enam otsima mööda hooajakogumikke, vaid sobivad jaod on üheskoos.

No comments: