11.5.09

E, 994. päev: raamatupakk

Vihm jätkub kolmandat päeva järjest. Hommikul bussis jaama peatusest lahkudes ainult 9 inimest, bussijuht ja vankris imik nende hulgas.

Mu postkast on ikka lukus (kuigi eelmine teisipäev omanik lubas selle kolmapäevaks ära vahetada ja mulle uue võtme anda) ning postkastis on mitu silti TNT-lt, et miks teid kodus ei ole, kui saabunud on Raamatukoist raamatupakk. Ilmselt käisid nemad mul laupäeva hommikul all kella laskmas, aga vat fonolukk mul ka ei tööta...

Saadan teise, juba üpris kurja kirja TNT-le. See mõjub, sest tund aega hiljem on pakk kohal (tõenäoliselt küll juba esimese meili peale, sest vahepeal saabub neilt protesteeriv kiri, et nad andsid küll aadressi sohvrile edasi; aga ei tea, kes siis 9. skp mu ukse taga kõlistamas käis, kui pakijälitus näitab, et 9. skp toimus teine katse pakki mulle üle anda?)

Omaniku sekretär helistab: uus lukk on ees ja vana (st vahepealse luku) võti old postkastis.

Ehk siis juhtunu kokkuvõte, mida ise ei usuks, kui ei oleks läbi elanud: läheb naabril postkastilukk katki, vahetab ära, aga kogemata vale. Tahab olla lahke, paneb uue võtme postkasti!! Aga kuidas kasti õige omanik võtme kätte saab, vat seda mõistust enam ei ole...

Keelerühma koosolek, kus muu hulgas kolleeg möönab Silveti iidsust (et seal on 1920. aastate inglise keele tähendused). Jutuks tuleb ka õhusõiduki plaaner (mille üle teine, varemasse mõttevahetusse kaasamatu kolleeg kah suuresti imestab) ja see, kas sellega saab enam midagi teha, „kui see juba on igal pool”. Olen optimist ja loodan, et saab – tuleb aga järjekindlalt rõhuda mõistusele (et see on ju pigem õhusõiduki tarindid), sest eks isegi juurdunud terminid muutu – öeldakse ju ka näiteks iseseisvus, mitte enam ärarippumatus, mis oli kunagi ju samuti juurdunud termin.

Postimees teeb ENSV-d: kõigepealt nimetab ajakirjanik Herbert Hall Turnerit „Oxfordi astroloogiaprofessoriks”, siis ei leia ma ajakirjaniku meiliaadressi ja seetõttu kirjutan kommentaari (oma õige nime all ja õige meiliaadressiga!), et silmaringitu ajakirjaniku jaoks vahest vahet ei ole, aga Herbert Hall Turner oli ikka astronoom – ja kui pisut aja pärast kontrollin, siis arvake, mis on saanud? – Ajakirjanik on vea ära parandanud ja sõna lausumata mu kommentaari kustutanud!! Nagu oleks ta algusest saati teadnud, mida tähendab astronoomia, hahaa. Kui see järgmine kord samamoodi juhtub (Postimehe viimase aja tase paraku näitab, et iga paari kuu takka on neil ikka raskusi sõna astronoomia olemasolus veendumisega), siis hakkan õiendama. Võib-olla peaks hoopis Päevalehe leeri üle kolima.

„South Park„”, „Imaginationland”.

Neljapäevase peo piltide (võtsin üle 300) teine suurem sortimine (loe: julm kustutamine): tulemuseks on 81 pilti – ehk arv hakkab lähenema sihile. Kustutamisele lähevad kõik pildid, mis on tehniline praak (eks peoelevuses läks mitu asja meelest, nt sulguva katiku välk; üldse oli välgu kasutamisest eri värvi valguse tõttu pigem kahju kui kasu), kus inimesed on liiga udused (välk + väikese ava tõttu pikk säriaeg), kus kes tahes on imeliku näoga, kus inimesed on liiga seljaga jne. Kustutamine on põhjalik, otse mälukaardilt.

1 comment:

urk said...

no aga miks üleliia vaeva näha, kui keegi ikka teab, tihtipeale veel kommentaaris parandab ka :))