3.4.09

R, 965. päev: reede!

Hommikul postkontor (inglise Amazonis on DVD-de allahindlus).

Õhtul on kavas minna uisutama, aga lubab vihma.

Tööl ripub seina peal Remo Savisaare piltidega looduskalender, aprilli pilt on seal veest välja paistev konnapea („nii et ainult silmad välja jäid”). See on saanud tuppasattunutelt palju kiitust, räägib toanaaber.

Arutelu teemal, miks oleks eesti keeli õigem hüdroklorotiasiid kui -kloor-. Soovitan, et kloro- näitab siin radikaali, mitte iooni, ja sarnasus hüdrokloorhappega on pelgalt keeleline – nende molekulstruktuuri erinevus on väga suur (IUPACi süstemaatilised nimetused on vastavalt vesinikkloriid ja 6-kloro-1,1-diokso-3,4-dihüdro-2H-1,2,4-bensotiadiasiin-7-sulfoonamiid). Arvamuse peale, et vahest on pakutud ka vesinikkloortiasiid, arvan õige ruttu, et see ei lähe mitte (vaadake, see on üldse üks imelik nimi) – sest eks ka vesinik on seal molekulis hoopis teistmoodi kui vesinikkloriidi molekulis.

Ja eriline nöök on see, et avastan, et kloro-ga kirjutab selle toimeaine ka ravimiamet – oleks pidanud sinna kohe vaatama.

Õhtul on kahetunnine ummik, olen uisutamiseks liiga väsinud. Kui Kõrgmetsa maksimarketist tulen, on D. maantee peal selline ummik, et näiteks hulk maad minust eespool olevast punasest Fiat 500st, maanteemuhu itaalia onust(*), sees pruutpaar (pruudiloori ots uksest väljas) ja tagaistmel põiki kas äi või isamees, kõnnin pikalt mööda

(*) Maanteemuhk põlvneb väidetavasti Fiat 600st, see omakorda Fiat Topolinost, millest põlvneb ka Fiat 500. Ja sapikahuvilistele veel äratundmisrõõmu: Lääne-Saksamaa NSU Prinz.

Lugege siit, kuidas Rowan Atkinson 1980. aastatel Prantsusmaal apteegis keelt oskamata pantomiimi tegi ja mis sest sai.

Mõnel inimesel, näiteks minul, on väga pikad juhtmed. Olen kasutanud seda läpakat kolm aastat ning kaks ja pool kuud. Läpakal on ENG-intl. sõrmistik. Algul nägin vaeva eesti täpitähtede kirjutamisega (muud moodi ei osanud kui Alt-koodidega), siis jagasin, kuidas saab täpitähte kirjutada ainult kahe klahvivajutusega. Ja vat alles täna, kui seletamatul põhjusel viimane meetod enam ei töötanud (täppe ja katuseid tuli liiga palju), jagasin, et miks ma ei võiks sõrmistikuks määrata eesti sõrmistikku!! Täpitähed tulevad kui iseenesest.

Akna taga puu otsas on sabatihane:

Sabatihane

No comments: