9.4.09

N, 971. päev: pühad ja puhkusepäevad algavad

Tulema hakkab ainus aeg aastas, mil jänesed munevad. Reede on kõikjal vaba päev, neljapäev on siinkandi asutustes ka vaba, et töötajad saaksid koju juba enne suure tunglemise algust. Mul jõuab lennuk kohale alles õhtul, mil viimane jupp mööda maismaad vaja läbida koos pühadeks linnast ära sõitjatega, mistõttu veedan öö linnas ja lähen edasi alles homme hommikul.

Bussiga lennujaama. Esimesel lennul olen kohal nõnda vara, et olen algul ootesaalis ainus inimene. Lennuk pakitakse täis, on sama Dash 8/400Q, millel teatavasti käivad rattad alt ära omatahtsi ja kui neid üksvahe soodsalt saada oli (sest muud lennufirmad müüsid enda omad maha), siis siinmaine lennufirma kasutas juhust ja ostis juurde. Istekoht on tagareas ja peale ning ka maha pääseb tagauksest. Õhus on lennuk (turvavöötulukese kustumisest süttimiseni) 16 minutit, mille vältel antakse eine.

Burnin' rubberVahe­maandumise lennu­jaamas on aega mitu tundi. Kuivan, eksin peaaegu ära (terminal on mõlemas küljes sama­sugune, suuna­taju kaob, vaata või kompassi), pildistan lennukeid (kõheldes, ega see tegu­viis kahtlane näi, ehk siis hoides fotokat kotist väljas võima­likult vähe).

Teisel lennul on lennuki tagaosas kahel real suisa siinmaine fraktsioon.

Lufthansa eesti hoiatustekstil on parem sõnastus (elektroonikaseadmed) kui Estonian Airi omas (mäletamisi elektroonilised seadmed). Kahtlustan, et selle on tõlkinud lausa tõlkebüroo.

Lennuterminali uksel võetakse minu ees rajalt maha tumedatverd habemik ja kontrollitakse dokumente. Kotikarusselli ääres nuusib narkokoer ja siis jalutab nuuskides kotilindil. Mis õnn, et ma alles lähen külla kahele koerale, mitte ei tule nende juurest koos nende lõhnaga ja karvadega asjade küljes. [Pühade ajal õpetab telekas, et kui narkokoer teie asjade juures elevile läheb, tuleb seletada, et need on vanaema rohud. Loodame, et asi nõnda tõesti ka oli – sest ega siis telekas valeta – ning meenutagem seda, kuidas kunagi olnud paljudel sportlastel astma, ning mainigem (sest seda teie meenutada ei saa, sest te seda ei tea), et ühe mu klassivenna väitel olnud ta rahakotis saladuslik „isa raha”, mida ta mingil juhul ei tohtinud sõprade heaks kulutada.]

No comments: