9.11.07

R, 532. päev: neljapäevasida toimetusi ära viska reede varna

Ärkan pool seitse, nagu tavaliselt, aga selmet pool tundi edasi põõnata, nagu tavaliselt, meenub, et mingil käsiloleval tööl oli tähtajas justkui number 8. Et ma eile prantsuse keelest toimetuspudinaid lõpetama tulles töödetabelit üldse lahti ei teinud, siis äkki oli eile õhtuks.

Ja siis on täna kaks koosolekut ning nende vahel rühmapiltide tegemine, aga õhtul on pika toimetamistöö tähtaeg. See kõik tähendab, et ruttan nii vara tööle, kui suudan (sisse saab kella 7.30-st). Kirikmäel sajab lörtsi. Kella juures olen 7.34, mis on rekord (eelmine oli kunagi 7.40). Minu korrus on veel täiesti pime. Selgub, et nr 8 oli töö number, tähtaeg on siiski alles täna.

Koosolek, kus direktor räägib asutuse pikaajalisest strateegiast ja kust seetõttu viilida ei saa, on JMO-maja kuuritaolises saalis, kus on nii külm, eriti jalgadel, et vahepeal mõtlen, kas ei peaks kindaid varvaste otsa tõmbama. Aga pikapeale läheb soojemaks. Saali keskel istunud väidavad, et tööle pandi kliimaseade, mis puhus laest leiget õhku, aga minu insenerimõte on, et äkki kohalolnud 125 inimese soojusvõimsus ületas pisut saaliseinte kaudu õue – soomlaste meelest harakatele – lekkiva soojusvoo ja saali temperatuur tõusis selle tõttu. (Inimese soojusvõimsus puhkeolekus on umbes 200 W, 125 inimese koguvõimsus seega u 25 kW.)

Siis tehakse tõlkijatest rühmapilte, aga mitte keelerühmade kaupa, vaid täiesti suvaliselt. Minu kõrvale satub kuidagi eriti lühikesi töökaaslasi, nii et ma kõrgun nende kohal nagu ... [täida lünk].

Siis esineb sama asutus, kelle strateegiat ma parasjagu toimetan. Peale selle, et tõlkimisel tuleks mõelda lugeja peale (et kas see on poliitik, kontori- või lihttöötaja), midagi muud väga tarka teada ei saa. Esitluses on rohkesti kirjavigu.

Siis tagasi töölaua taha, vahepeal sööma. Õues paistab päike.

Sööklas satun oma lemmiknurgas lauda, mille teises otsas, nagu selgub, einestavad eesti daamid, kelle küllalt vali jutt keerleb teemadel, mis vääriksid laulu sisse panemist ehk blogis „kapitaguse jutuna” ülesmärkimist. Aga mitte siia, vaid peaksin tegema eraldi blogi „Sööklajutud”. Selle link oleks värvikas täiendus Kroonikale, Justile ja muudele endise või praeguse perekond Tähismaaga seotud paber- ja veebiväljaannetele.

Õhtul sajab vihma, sooja on viis kraadi.

No comments: