26.11.07

E, 549. päev: Die Einleitung

Alustan uue bussiraamatuga, Briefe an Hitler. Saan teada, et väga isiklikele kirjadele ei vastatud, aga kui naissoost korduvkirjutajad lõpuks ähvardasid, et tahavad tulla armastatu kallistamiseks Berliini, siis saadeti neile riigi julgeoleku ohustamise eest politsei koju.

Satun koosolekule, kus räägitakse uuest IT-lahendusest. Olen midagi vist märkinud endale valesti, sest see on prantsuse keeles. Igav on, ehkki umbkaudu saan aru, mida räägitakse. Kahetsen, et pool tundi ära raiskasin, midagi kasulikku (sellist, mida mujalt teada ei saaks) ma teada ei saa; homme pidada tulema ka põhjalik kasutusjuhend, sh inglise keeles. Süsteemi tutvustaja (ma ei tea ta nime ega osakonda) meenutab näo poolest mõneti selle kunagise telesarja üht peategelast, mille tunnusmeloodia autor oli tegelikult Peter Kreuder.

Siis mul on tõlkesaalis ülehomseks 12 lk tõlkida ja kui ma olen 20 minutiga sellest edukalt kuuendiku selja taha jätnud, tõstab mind kohalt kolleeg M2 (tõlkesaalis on igale keelele üks arvuti), kellel on tähtaeg homme. Tal on näpus Silvet, usutavasti sama eksemplar, mis ennevanasti oli kolleeg R-il, sest ka selle köide on seljast katki (muidugi võimatu ei ole, et ka talle meeldib sellel sõrme järjeks hoida). No mina muidugi filoloog ei ole ja seetõttu ei tea keeleasjadest midagi, näiteks keelest, mida arvan oskavat, keelde, mida samuti arvan oskavat, tõlkimiseks rohke tõlkemälu toel üldsõnastikku (sajandivanust üldsõnastikku) ei vaja, nii et ärge pange mu tähelepanekut pahaks, ma ei tea, kuidas komme on.

Õhtul Kirikmäe Prismas, uurin selle plaadiriiulit. Nappi oopeririiulit ei ole juulist, kui ma sellest „Nürnbergi meisterlauljad” ära ostsin, uute plaatidega enam täiendatud. Helikogusse sigineb jazzikogumik ja plaat, millel Richard Straussi Also sprach Zarathustra, mille sissejuhatust teab iga Kubricku- ja/või ulmefilmihuviline une pealt ja mida kunagi filharmoonia kontserdisaalis ühe Leedu orkestri esituses kuulsin, aga selle kontserdi koleelamuse kirjeldus on pikk lugu ja ma ei viitsi seda praegu üles tähendada... vahest mõni teine kord. Oodake...

No comments: