6.8.15

N, 2979. päev: füüsika ehk säästumaailma pahupool ehk ise tegi, ise tegi

Kuum, nii et lõunale minnes ei tunne ma õue astudes, kas püksid on ikka jalas, isegi vaatan (palava ilmaga võib tekkida selline tunne, kui Δt = 0), aga kuu aja taguse +37 °C-ga võrreldes on täitsa jahe, ainult 32°.

Viimasel ajal loen uudistes mainitud aruanded tervikuna läbi, nagu kolmapäeval õõvastavas uudises, kuidas Venemaal internetivabadust ei taheta, mistõttu tekivad siia paremale loetud raamatute sekka aruande ja selle kommentaari lingid. (Kokkuvõte kahe faktiga: Venemaal on valdav (~90%) infokanal riigi propagandatoru Kesktelevisioon ning kui see on mitu aastat korrutanud, et internet on paha ja seda peab tsenseerima, siis hakatakse seda lõpuks uskumagi.) Selle pealkirjas on teatud märksõnad, mis pälvivad internetti regulaarselt läbiroomava Kremli roboti tähelepanu. Kui juuli lõpus MH17 satelliidifotode võltsimise aruande lingi avastanud ja statistikasse tuhandeid varjatud külastusi tekitanud robot kasutas Internet Exporerit, siis nüüd on teisele Kremli ametnikule antud Chrome. Lõbus ju.

Aga täna lugesin teise ja veel otsekohesema aruande, kust selgub, et muus maailmas on olemas mõiste austus, aga mõnel pool on selle asemel ähvardus a potšemu tõ mne ne uvažaješ. Selle pealkirjas on mõlemad võlusõnad, riigi ja diktaatori nimi, ning robot peaks leidma selle alle aikayksikön.

* * *

ERR avaldab üliõpetliku video, mis juhtub, kui kasutada kraana asemel mittekraanat: link.

No comments: