23.6.14

E, 2610. päev: õpin

Valmib kollokatsioonide kartoteegi ümberkirjutus kaustikusse nimisõnade järgi. Kole on, et kartoteek on praegu 14 + 16 cm paks (üks 100 kaardiga pakk on umbes 2½ cm paks, arvutage ise) ja eile jõudsin pärast kõigi õppematerjalide kartoteekimist ümber kirjutada ainult umbes 10 cm.

Tore on, et vahepeal kirjutan kaks tundi rõdul; tinti läheb terve padrun, tuulega ükski kaart ära ei lenda (vanasti oli raamatukogukartoteekidel põhjas spetsiaalne varras). Nöök on, et sellest riiulitäiest tuleb meile ainult 19 seast 4; ja eriti kurb on, et need 19 on kohe eriti ettearvamatud ning mujal on neist olnud ainult in Frage stellen.

Grillihais on täna täitsa meeldiv (see ei tule ka otse alumiselt rõdult), täna küpseb sea- ja loomaliha.

Lõpuni film 雲のむこう、約束の場所 (2004), mis on üsna pingutav ja selgus olevat Makoto Shinkai teine film: esimene oli ses suhtes üsna võrratu, et ta oli teinud selle koduarvutil, ほしのこえ (2002) ja järgmine oli võrratu 秒速5センチメートル (2007). Stooris selguse saamiseks tuleb vaadata, mida arvab asja kohta The Anime Encyclopedia.

Otsast lõpuni ja korraga ka teine Jaapani film, コクリコ坂から (2011), mis teeb tublisid korrektiive selles, mida arvasin lavastajat Gorō Miyazakit suutvat. See on tema teine film; esimene oli suht plötserdis ゲド戦記 (2006), mille kohta olen siingi öelnud, et Ghibli stuudio allakäik olevat alanud. Tegelased on lihtsamate nägudega kui papa-Miyazakil, arvatavasti on pojal mitu isa joonistatud näoplaani taaskasutuses. Pilt on seega lihtsam, stoori aga veidi segasem; kolm ootamatut momenti arvame lambist ära.

No comments: