15.6.14

P, 2602. päev: kartoteek ja vanad naljad

Verbikollokatsioonide kartoteek: uus ja senisest palju pikem kast. Algul tundus, et vast teen nii 200 kaardi jagu ruumi juurde, aga teen nii pika kui papp lubab.

The Return of ’Allo ’Allo (2007), kus paljud näitlejad kordavad oma vanu osi + tegijate intervjuud. Kuigi nendes öeldust on palju jõudnud AA 30. aastapäeva raamatusse, saab ometi teada lõbusa juhtumi, mida raamatus ei olnud: kuidas Saksamaa mingi telekanali esindajad käinud 1980. aastatel BBC-s uurimas, kas äkki saaks ’Allo ’Allo-d Saksamaale osta; neile pandud mingi osa käima eraldi tuppa, kust olevat kostnud pidevat valju naeru. Pärast tulnud sakslased välja, pühkinud silmi ja selgitanud ebalevalt, et nad ikka ei saa seda osta, saksa publik ei saa sellisest naljast ikka aru (loe: natsisümboolika kujutamine on Saksamaal kuritegu). Alles 2007 ostnud sarja mingi kaabel-TV kanal (also sprach Wikipedia: 2010 Sat.1 Comedy) ja saab ikka küll.

Raamatus (2012) on selle eriosa kohta lugu, et kui muidu tehti iga osa jaoks proove mitu päeva, oli siin aega proove teha kokku ainult neli tundi, kaameraga pool, nii et Gordon Kaye ei jõudnud teksti pähe õppida ja see, mida ta René Artois’na näitab olevat parasjagu kirjutatavad mälestused, on tegelikult stsenaarium, kust ta osavalt mitu korda teksti vaatab.

No comments: