7.6.14

L, 2594. päev: linnupargis

Bussi ja rongiga naaberlinna, sealt teise rongiga Saarelinna, sealt jala linnuparki. Tee jääb järjest lühemaks. Seal meie selle aasta linnuetendus; pilte ma suurt ei tee, niisama vaatan ja naudin. (Päike paistab ka, pildid välja ei tuleks, jama oleks rohkem kui kasu.) Näidatakse mitut öökullitibu: mõnenädalane loorkakk ja mõnekuune habekakk. Leiutan, et mitmuse osastav (mida?) sõnast „tibu” on „tibe”.

Pärast söömakoht Vana-Saarelinn, mis on Tripadvisori kiitust väärt. On üsna palav, oleme jahedas toas sees, vaatega baariletile ja värvikatele kohalikele püsikundedele ning ühe püsikunde taksile.

Tagasisõidu asendusbussis kohtub ameerika pere vahetusõpilasega, pool bussi saab kuulda pool ameerika onu elulugu (isegi täpselt asula, kust ta esivanemad pärit olid, kus ta varem käinud ei ole ja kuhu läheb täna esimest korda, ning et tema vanem poeg õppis aasta Stuttgartis sillaehitust).

Bussis on soome töökaaslane J, pärast rongis meie juures. Mul on soome keel läinud täitsa rooste, isegi sellise lihtsa sõna nagu taim ajan segi.


Selle mäe taga külal on sama nimi kui ühe suurriigi kunagise presidendi kunagisel proual

No comments: