3.11.13

P, 2389. päev: tubane pühapäev

Eile sain teada, et täna on osaline päikesevarjutus; E arvab, et Murphy seaduse järgi niikuinii selle ajal sajab. Sajab enne ja pärast, varjutuse ajal päike tegelikult paistab – aga nagu selgitas pisut enne planetaariumiprogramm –, ega Kuu vari siia tegelikult ulatu. Kuu läheb Päikesest napilt mööda ega varjuta kuskilt otsast.

Õhtul sai kuulda, et ega ETV ajakirjanikele selge ole, mis vahe on hübriid- ja osalisel varjutusel. Silmaring, silmaring...

Harvendan möödunud laupäeva linnufotosid, saan alguse pruuni kulli ja pistrikega ühele poole, valgepea-merikotka pilte saab harvendada veel jõudsasti (sest tema lennust tuli välja ainult mõni ja umbes 50st tehniliselt õnnestunud või kõlblikust käel istumise fotost on mõttekas säilitada ainult mõni parim). FB-albumisse panen üles ainult ühe, esimese kivikakufoto. Korraldaja, kes oli nädala sees aidanud tundmatute kullide määramisega, märkas, et ma pole liiki märkinud, ja kuulutab, et kivikakk. No ma tean ise ka, et kivikakk on kivikakk. Aga seekord tean ka, mis on selle konkreetse linnu nimi.

No comments: