23.11.13

L, 2409. päev: kuulen

Nagu ikka, nagu ikka, satun imetabaste ütluste sekka, kui mul ei ole helisalvestit kaasas. (Mis ei tähenda, et kui on, teeksin muudkui savisaart, sest salvesti on käsitsemismüra ja tuule suhtes väga tundlik – kvaliteetseks salvestuseks peab olema õieli käes ja mikrofonidega ots pikakarvalise tuulekatte sees.)

Algul käime lõunatamas ja see on vaikne kena kohakene, kuni naaberlauda tuleb esmamulje järgi isa, vanaema ja laps (hiljem selgub, et naisterahvas vist ikka on rohkem nagu ema). Nende saabumise peale meie ja naaberlaud vakatab. Tekst, mis naaberlauast tulvab (laudaservade lauaservade vahekaugus on umbes 25 cm, nii et kujutage ise), on näiteks selline:

Looook, this is a little ceeeeuuuuwwww....

Where are the feet of the bunnneeeeee?

jne. See lasteaed kestab kogu ülejäänud aeg, kui me seal oleme. E täheldab, et isa peab ära sööma nii enda, abikaasa ja lapse toidu.

Seejärel kirjatarvete poest sügavalt läbi. Läbi ka turu äärest, E tahab näidata seenevana, aga naaberletist kostab märkimisväärne sentents: „I'm afraid, I have married the right man!”

Hiire-Kati näitusel ja põhjalikult Kõrgmetsa maksimarketi tööstuskaupade osakonnas, loomatoidupoes ja maksimarketi toidukaupade osakonnas. Äratulekul näeme, kuidas vanadaam, keda olen paar korda näinud bussis ja kes meenutab täna soengu ja õlgadel oleva musta suurräti poolest samasuguse ilmega õp H-d, kes sedasi meenutas tugevasti varest (nagu meenutas tume-heleroheliste pikitriipudega kampsunis ümar õp S kangesti arbuusi), astub poe ees õitsva roosipõõsa juurde, murrab sellelt eelviimase õie ja topib kotti.

Õhtul uus film World War Z (2013). Ütleksin selle kohta kokkuvõtlikult: „Ohhohhoijajaaa...”. Kui see on tase, milleni lääneranniku filmitööstus on laskunud, siis on jama ikka küll. Täheldan, et täpselt on järgitud moodsa koguperefilmi kolme vaatuse kaanonit – algul 20 min madinat, siis kaks tundi unnumunnut, pärast veel pisut madinat – ning turuedu loodetakse ka araabiamaadest, sest ühes kohas pannakse kolme naisterahvast valvama väike poisike (mitte niisama, vaid lausa öeldakse, et ole nüüd mees ja valva). IMDb-s saab film mult 4 punkti 10st; vähem panna ei saa, sest see on ikkagi parem kui muiste 3 p standardi püstitanud kuulus film, mida ma pealkirja pidi enam ei maini.

No comments: