16.8.13

R, 2321. päev: vaba päev ehk viisk, põis ja õlekõrs

Vaba päev. Linnas elektroonikapoest pesumasin. Meil oli nimelt see probleem, et pesumasinat on vältimatult vaja, aga vannitoas on ruumi kole vähe, kevadel ehitasin koguni vannitoa osalise 1 : 10 pappmaketi, et uurida, kas pesumasina saaks paigaldada ka kuidagi mujale kui kraanikausi kõrvale nii, et uks käiks lahti, ja kui palju jääks siis liikumiseks ruumi. Vahepeal uurisin isegi võimalust paigaldada pesumasin ratastele ja veeretada igaks pesukorraks vannituppa kohale. Pesemise ajaks tulnuks masin kinnitada kummist uksekiiludega kohale, muidu isegi sobiva alusplaadi ja 2 cm kõrgused alusrullid (kandevõime à 200 kg) leidsin.

Siis ilmus elektroonikapoodi kitsas pealttäidetav pesumasin, aga kadus jälle. Nüüd siis ilmus uuesti. Mul vannitoa vaba nurga skeem igaks juhuks märkmikus kogu aeg kaasas.

Vahepeal korteris fotoka järel, siis nn Läti veinikeldri linna veinikirmaskile. Saabume maalilise bussisõidu järel piirilinna ja hakkame kirmaski poole jalutama, aga arvake, mis juhtub? — Sild, raisk, on üles katkutud ja isegi jalakäijad ei saa üle ning autodele-bussidele on silt, et sõitke 20 km ringi. Jala siinkandis muidugi keegi ei käi. Jalgratturitele silti ei ole, aga nad saavad üle 5 km allavoolu praamiga.

Seevastu istume bussi peale tagasi, sõidame E-chi ja maabume samas sakslaste restoranis, mis oli mind kulinaarselt päästnud mai algul. Pärast kondame mööda linna ja saan paraja seikluse osaliseks, sest keskväljaku servas on vetsu silt, aga puudub lähem teave, et see asub tegelikult kolm kvartalit eemal.

No comments: