11.8.13

P, 2316. päev: Schleif und Pingu

Lõuna paiku elamusrohke laevasõit kohtades, kus kunagi käisin tegemas erakordseid udupilte ja sõitmas jalgrattaga. Praegu vajavad jalgrattad hooldust (ma ei julge enda omaga üldse sõita) ning tuleb päästev mõte: kuni enda rattad korras ei ole, saaks ju uuesti üürida!

Looduskaunites kohtades arutelu Eesti loodusturismi teemal, st miks peaks sakslane tahtma tulla metsa vaatama kuhugi kaugesse Eestisse.

Pärast restoranis ja portselanipoes, mis on seest viisteist korda suurem kui väljast. Restoranis on maapind mu poole kaldu, seega istun nagu augus. Kelner vahepeal ei tea, mida teha, ja jätab mulje, et järgmiseks pillab ta lauatäie taldrikuid lihtsalt maha.

Nagu nõiutud, on just täna, kui olen maha unustanud helisalvesti, mitmes rongis sellist tubateatrit või keeleõppenäidiseid, et hoia piip ja prillid. Kolmandal rongisõidul näiteks teeb üle vahekäigu istuja pideva reportaaži, kus on ja mida näeb (koos väga koomiliste hüüetega, kui mõnes kitsas kohas levi kaob). Jutust kuuleb, nagu ta räägiks emaga, aga pikapeale hakkan arvama, et ema on kujuteldav ja telefonikõne niisamuti, sest mis telefoniga saab rääkida üle 40 min järjest?! Esimesel rongisõidul istub üle vahekäigu keskealine ameerika noorpaar, kes jagab üksteisele õpetusi eluks, ja laevasõidul vastas üle laua saksa pere hipisugemetega sugulane (ei saa aru, kas vanaema, ema või õde) ja kaks mõneaastast kaksikut, kelle peamine saavutus on, et nad ei kuku üle parda. (Hetkil, mil nad pingi peal seisavad ja reeling on napilt üle põlve, panen silmad õudusest kinni, nagu ka siis, kui järgmise pingi algkoolitüdrukud hoiavad fotokat jõe kohal nii, et fotoka pael tilpneb vabalt ega ole ümber käe. „Vette kukkunud mutrivõti on kadunud mutrivõti,” teadsid juba kolm inimpõlve tagasi vesilennukite tehnikud ja paigaldasid hooldatava mootori alla vette ujukitele suure püüdeplatvormi.)

Uute sandaalide tõttu olen omandanud plastiliinist pingviini taolise kõnnaku ja luban, et mulle tohib kutsuda kiirabi, kui ka silmad lähevad punni, hakkan rääkima artikuleerimata kõnes, vehkima loibadega ja nokk muutub pasunataoliseks.

No comments: